Διαμαρτύρονται ΣΜΕΧΑ και ΕΝΕΙΣΕΤ για τη σύνθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Tην αντίθεσή τους σχετικά με τον αποκλεισμό φορέων της αγοράς (χρηματιστές, τραπεζίτες, ΣΕΒ κ.ά.) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκφράζουν με επιστολές τους τόσο ο σύνδεσμος των χρηματιστών (ΣΜΕΧΑ) όσο και η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ). Την επιστολή του ΣΜΕΧΑ που έχει αποδέκτη και τον υπουργό Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου κατέθεσε ο πρόεδρός του κ. Αλ. Μωραϊτάκης στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο…

Διαμαρτύρονται ΣΜΕΧΑ και ΕΝΕΙΣΕΤ για  τη σύνθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς | tovima.gr

Tην αντίθεσή τους σχετικά με τον αποκλεισμό φορέων της αγοράς (χρηματιστές, τραπεζίτες, ΣΕΒ κ.ά.) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκφράζουν με επιστολές τους τόσο ο σύνδεσμος των χρηματιστών (ΣΜΕΧΑ) όσο και η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ).

Την επιστολή του ΣΜΕΧΑ που έχει αποδέκτη και τον υπουργό Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου κατέθεσε ο πρόεδρός του κ. Αλ. Μωραϊτάκης στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου «Σύστημα Αϋλων Τίτλων, διατάξεις για την κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις». Κατ΄ αρχάς στην επιστολή του ο ΣΜΕΧΑ εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την έλλειψη διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς και σημειώνει ότι οι ρυθμίσεις που προτείνονται δεν διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της επιτροπής από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία. Ο ΣΜΕΧΑ προτείνει είτε διαχωρισμό των κυρωτικών αρμοδιοτήτων με συγκρότηση επιτροπής κυρώσεων είτε απαγόρευση εργασίας σε εποπτευόμενους φορείς για τρία χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους, για τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους της κεφαλαιαγοράς και μη συμμετοχή εκπροσώπου του Χρηματιστηρίου.

Η ΕΝΕΙΣΕΤ με τη σειρά της σημειώνει ότι η προτεινόμενη τροποποίηση στο ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν προέρχεται από ευρωπαϊκή οδηγία αλλά από σύσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ως εκ τούτου, σχολιάζει ότι «ένα από τα δύο λοιπόν πρέπει να συμβαίνει: ή η οικονομία μας πάει πολύ χειρότερα απ΄ ό,τι παραδέχεται η κυβέρνησή μας,οπότε πρέπει να υπακούσουμε με σεβασμό στις συστάσεις του ΔΝΤ γιατί το χρειαζόμαστε,ή το ΔΝΤ είναι μια ωραία δικαιολογία για να ξεφορτωθούμε τους “ενοχλητικούς” φορείς μέσα από τα πόδια μας. Γνωρίζοντας την κατάσταση της οικονομίας μας,που δεν είναι και τόσο κακή,και τη νοοτροπία των ιθυνόντων να χρεώνουν τα δυσάρεστα σε διάφορους εξωγενείς παράγοντες,πιστεύουμε ότι το δεύτερο είναι η πραγματική αιτία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk