Δεν ανοίγουν οι λογαριασμοί της «Ακρόπολις»

Να μην ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις (ΑΧΕΠΕΥ) του κ. Θ.Πρινιωτάκη αποφάσισε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο κ. Π.Πικραμμένο. Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες προτού σταλούν στους υπευθύνους της εταιρείας κλήσεις σε απολογία από τον εφέτη ανακριτή κ. Γ.Λέκκα, που ερευνά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Οι πρώτες κλήσεις θα σταλούν άμεσα και θα αφορούν την αγοραπωλησία …

Δεν ανοίγουν οι λογαριασμοί της «Ακρόπολις» | tovima.gr

Να μην ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις (ΑΧΕΠΕΥ) του κ. Θ.Πρινιωτάκη αποφάσισε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο κ. Π.Πικραμμένο. Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες προτού σταλούν στους υπευθύνους της εταιρείας κλήσεις σε απολογία από τον εφέτη ανακριτή κ. Γ.Λέκκα, που ερευνά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Οι πρώτες κλήσεις θα σταλούν άμεσα και θα αφορούν την αγοραπωλησία ομολόγων που έγινε μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων και ασφαλιστικών εταιρειών. Οι δεύτερες κλήσεις, οι οποίες αφορούν τη μεγάλη υπόθεση της αγοραπωλησίας του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που πουλήθηκε μέσω της εταιρείας Ακρόπολις στο ΤΕΑΔΥ και τρία ακόμη ασφαλιστικά ταμεία, εκτιμάται ότι θα αποσταλούν αν όχι πριν αμέσως μετά το Πάσχα.

Οπως είναι γνωστό η άδεια λειτουργίας της χρηματιστηριακής εταιρείας έχει ανακληθεί από το 2007 με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η χρηματιστηριακή εταιρεία ζητούσε από τους συμβούλους της Επικρατείας να ανασταλεί η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την οποία διατάχθηκε η δέσμευση του περιεχομένου των τραπεζικών θυρίδων που έχει, καθώς και των λογαριασμών που τηρεί σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Οι κυρώσεις σε βάρος της χρηματιστηριακής επιβλήθηκαν μετά την έκθεση της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Στην έκθεση αυτή διαπιστώνονται παρατυπίες στην αγοραπωλησία (21.10.2005 ως 1.12.2006) ομολόγων του Δημοσίου για λογαριασμό του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών. Από τις αγοραπωλησίες αυτές των άυλων τίτλων η χρηματιστηριακή εταιρεία απεκόμισε κέρδη 9.128.988 ευρώ, σύμφωνα πάντα με την έκθεση.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της χρηματιστηριακής εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk