ΣτΕ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσης

Να γίνουν δεκτές, αν ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα, οι αιτήσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων που ζητούν να ακυρωθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για ανταλλαγή δημόσιας δασικής έκτασης 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτό θα εισηγηθεί μεθαύριο η κυρία Ευαγγελία Νίκα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε αντίθετη περίπτωση,…

Δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσης | tovima.gr

Να γίνουν δεκτές, αν ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα, οι αιτήσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων που ζητούν να ακυρωθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για ανταλλαγή δημόσιας δασικής έκτασης 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτό θα εισηγηθεί μεθαύριο η κυρία Ευαγγελία Νίκα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν ξεπεραστούν τα κωλύματα, τότε να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις, θα προσθέσει η κυρία Νίκα.

Το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ (161/2008) είναι παράνομη και αντισυνταγματική αφού δέχεται ότι η επίμαχη έκταση είναι δασική, παρά την άποψη των αρμοδίων δασικών υπηρεσιών περί κοινόχρηστου δάσους. Η γνωμοδότηση αυτή έγινε δεκτή και από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ.Κιλτίδη .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk