Μεγαλύτερη της αναμενόμενης

Στο 41% η πτώση πωλήσεων στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση, σε ποσοστό 41%, κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου, τη μεγαλύτερη του πλανήτη. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα δεχθεί πιέσεις για νέα στήριξη προς τις GM και Chrysler.

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση, σε ποσοστό 41%, κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου, τη μεγαλύτερη του πλανήτη. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπο με πιέσεις που είτε θα ζητούν νέα οικονομική στήριξη των GM και Chrysler είτε θα ζητούν να τις αφήσει να πτωχεύσουν.

Τα στοιχεία της Autodata Corp. έδειξαν ότι, τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 9,1 εκατομμύρια οχήματα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 1981. Οι σχετικές εκτιμήσεις 27 αναλυτών που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Bloomberg έκαναν λόγο για πωλήσεις 9,5 εκατομμυρίων οχημάτων στην αμερικανική αγορά τον Φεβρουάριο.

Οι αριθμοί αυτοί συνεπάγονται ότι «η ανώτερη δυνατή κυβερνητική αρωγή είναι αναγκαία» για τη GM και την Chrysler, είπε η αναλύτρια στην IHS Global Insight Ρεμπέκα Λίντλαντ.

Οι πωλήσεις της GM, η οποία επιβιώνει χάρη στην αρωγή της Ουάσινγκτον, κατέγραψαν σε ετήσια βάση πτώση 53%.

Η Ford, η οποία σε αντίθεση με τις GM και Chrysler δεν έχει επιζητήσει κυβερνητική βοήθεια, ανακοίνωσε πτώση 48% των πωλήσεών της.

Τόσο η GM όσο και η Ford ανακοίνωσαν μείωση της παραγωγής τους το επόμενο τρίμηνο στη Βόρειο Αμερική (κατά 34% η πρώτη και κατά 38% η δεύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008).

Η πτώση 40% των πωλήσεων της Toyota Motor Corp. ήταν η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων της ιαπωνικής εταιρίας στην ιστορία της παρουσίας της στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου.

Απογοητευτικά ήταν τα νέα και για τη Honda Motor (πτώση 38% των πωλήσεων τον Φεβρουάριο) και για τη Nissan Motor (πτώση 37% των δικών της πωλήσεων).

Οι πωλήσεις της Mitsubishi Motors κατέγραψαν πτώση 50,8% και αυτές της Volkswagen Group of America πτώση 20%.

Πτώση 30,4% κατέγραψαν οι πωλήσεις της Mazda Motor of America, οι πωλήσεις της Daimler AG πτώση 20,6% και οι πωλήσεις της Hyundai Motor America πτώση 1,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk