Ονομαστική ψηφοφορία για τον ΟΛΠ

Με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία αναμένεται να ζητήσει, πρόκειται να κορυφώσει το ΠαΣοΚ την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση με αφορμή την παραχώρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στην κινεζικών συμφερόντων Cosco. Κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ι. Διαμαντίδης έκανε λόγο για «αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση» η οποία εισάγει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς «φέρνει την Cosco σε προνομιακή θέση έναντι του ΟΛΠ, εξαιτίας των φοροαπαλλαγών που παρέχονται».

Ονομαστική ψηφοφορία για τον ΟΛΠ | tovima.gr

Με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία αναμένεται να ζητήσει, πρόκειται να κορυφώσει το ΠαΣοΚ την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση με αφορμή την παραχώρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στην κινεζικών συμφερόντων Cosco. Κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ι. Διαμαντίδης έκανε λόγο για «αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση» η οποία εισάγει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς «φέρνει την Cosco σε προνομιακή θέση έναντι του ΟΛΠ, εξαιτίας των φοροαπαλλαγών που παρέχονται». Προέβλεψε δε ότι «παραβιάζει κοινοτικές οδηγίες για τις κρατικές επιχορηγήσεις, αφού εμμέσως πριμοδοτεί την Cosco». Αντίθετα εμφανίστηκαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για εκχώρηση συμφερόντων του ΟΛΠ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αν. Παπαληγούρας υπεραμύνθηκε της σύμβασης χαρακτηρίζοντάς τη «σπουδαία διαρθρωτική αλλαγή». «Ουδεμία πώληση ή εκποίηση δημόσιας περιουσίας πραγματοποιείται και ουδεμία πρόθεση πώλησης οιουδήποτε λιμανιού υφίσταται» πρόσθεσε, ενώ επέφερε βελτιώσεις στο συζητούμενο σχέδιο νόμου, σύμφωνα με τις οποίες εξομοιώνονται μισθολογικά και συνταξιοδοτικά διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων στον ΟΛΠ.

Κλειστό είναι από χθες το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) να προχωρήσει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk