Ολο και χειρότερα πάνε τα χρηματιστήρια

Δραματικές ήταν χθες οι προσπάθειες των διεθνών χρηματιστηρίων να σταθούν στα πόδια τους μετά τον προχθεσινό πανικό που πυροδότησαν οι νέες τεράστιες ζημιές του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο, του Αmerican Ιnternational Group (ΑΙG), η απόφαση της ΗSΒC να αντλήσει κεφάλαια ύψους 14 δισ. ευρώ με τρομακτικό discount στην τιμή πώλησης των μετοχών της και γενικότερα η μαύρη εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά την κυβέρνηση Μπους ήρθε η σειρά της κυβέρνησης Ομπάμα να δώσει νέο σωσίβιο στη χρεοκοπημένη ΑΙG προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση του (πρώην) μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο.

Ολο και χειρότερα πάνε τα χρηματιστήρια | tovima.gr

Δραματικές ήταν χθες οι προσπάθειες των διεθνών χρηματιστηρίων να σταθούν στα πόδια τους μετά τον προχθεσινό πανικό που πυροδότησαν οι νέες τεράστιες ζημιές του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο, του Αmerican Ιnternational Group (ΑΙG), η απόφαση της ΗSΒC να αντλήσει κεφάλαια ύψους 14 δισ. ευρώ με τρομακτικό discount στην τιμή πώλησης των μετοχών της και γενικότερα η μαύρη εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά την κυβέρνηση Μπους ήρθε η σειρά της κυβέρνησης Ομπάμα να δώσει νέο σωσίβιο στη χρεοκοπημένη ΑΙG προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση του (πρώην) μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο. Η αμερικανική κυβέρνηση του χορήγησε νέα βοήθεια ύψους 30 δισ. δολαρίων μετά τις ζημιές ύψους 61,7 δισ. δολαρίων (49 δισ. ευρώ) που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Οι ζημιές αυτές ήταν οι υψηλότερες στην επιχειρηματική ιστορία των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε χθες στη Γερουσία ότι είναι οργισμένος από τα συνεχή πακέτα διάσωσης που δίνονται στον όμιλο ΑΙG, αλλά υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να χορηγήσει τη νέα βοήθεια, τονίζοντας ότι η χρεοκοπία του θα προκαλούσε οικονομική καταστροφή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk