Κοντά σε συμφωνία για την Ολυμπιακή ΜΙG και κυβέρνηση

Την Παρασκευή, ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένει η Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG) να καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση για την Ολυμπιακή. Σύμφωνα με πληροφορίες στα περισσότερα ζητήματα έχει επέλθει συμφωνία. Απομένει πλέον η κατάρτιση των νομικών κειμένων προκειμένου να τεθούν οι τελικές υπογραφές. Το χρονικό διάστημα των τριών εβδομάδων που είχε οριστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών λήγει την ερχόμενη Παρασκευή.

Την Παρασκευή, ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένει η Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG) να καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση για την Ολυμπιακή. Σύμφωνα με πληροφορίες στα περισσότερα ζητήματα έχει επέλθει συμφωνία. Απομένει πλέον η κατάρτιση των νομικών κειμένων προκειμένου να τεθούν οι τελικές υπογραφές. Το χρονικό διάστημα των τριών εβδομάδων που είχε οριστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών λήγει την ερχόμενη Παρασκευή. Παράλληλα χθες οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν εξώδικο στη ΜΙG και στη Swissport, ζητώντας ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις και εκφράζοντας την αντίθεσή της τόσο για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αυτή συντελείται. Οι εργαζόμενοι εγείρουν ενστάσεις περί τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας αλλά και για την αποτίμηση ων περιουσιακών στοιχείων της ΟΑ, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική της αξία. Υπενθυμίζεται ότι για τη νέα Ολυμπιακή που θα δημιουργηθεί έχει κατατεθεί δεσμευτική προσφορά ύψους περίπου 170 εκατ. ευρώ από τη ΜΙG, του κ. ΑνδρέαΒγενόπουλου , για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση, καθώς και από τη Swissport για την επίγεια εξυπηρέτηση. Συγκεκριμένα η ΜΙG υπέβαλε δεσμευτική οικονομική προσφορά για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής, ύψους 45,7 εκατ. ευρώ, και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 16,7 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Swissport κατέθεσε δεσμευτική οικονομική προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης, ύψους 44,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk