«Δεν υπάρχει παλιά και νέα Ευρώπη»

Έκκληση Μπράουν προς ΗΠΑ να ηγηθούν της προσπάθειας εξόδου από την κρίση

Nα αδράξουν οι ΗΠΑ την ευκαιρία για να βγάλουν τον κόσμο από την κρίση, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν σε ομιλία του ενώπιον των μελών του Κογκρέσου. Παράλληλα μετέφερε μήνυμα στενής συνεργασίας «από την φίλη σας την Ευρώπη».

Nα αδράξουν οι ΗΠΑ την ευκαιρία για να βγάλουν τον κόσμο από την κρίση, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν σε ομιλία του ενώπιον των μελών του Κογκρέσου την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, και άλλες χώρες πρέπει να εργαστούν για τον τερματισμό της κτίσης, επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, καθώς δεν είναι δυνατόν, είπε, οι ΗΠΑ και μερικές άλλες χώρες να επωμιστούν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Κάλεσε ακόμη σε μείωση των επιτοκίων και πακέτα ενίσχυσης των αγορών.

Στην ομιλία του ο Μπράουν έκανε επίσης αναφορά στην αποφυγή του προστατευτισμού εκ μέρους των ΗΠΑ (όπως είπε ιστορικά αποδεικνύεται ότι δεν βοηθά κανέναν) και ζήτησε περισσότερες πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης ο Γκόρντον Μπράουν είπε απευθυνόμενος στα μέλη του Κογκρέσου ότι «έχετε την πιο φιλοαμερικανική ευρωπαϊκή ηγεσία των τελευταίων ετών».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει παλιά και νέα Ευρώπη, υπάρχει μόνο η φίλη σας, Ευρώπη».

Αναφορικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας, ο πρωθυπουργός τόνισε το στενό χαρακτήρα τους και μίλησε για τις κοινές μάχες που πρέπει να δώσουν μαζί οι δύο χώρες.

Ο Γκόρντον Μπράουν ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφτηκε το Λευκό Οίκο επί προεδρίας Ομπάμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk