Ανοίγει συνεχώς η «ψαλίδα» στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή

Η «ψαλίδα» των τιμών παραγωγού και καταναλωτή διευρύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Α. Κατσιφάρας και Φ.Σαχινίδης και κάλεσαν τους καταναλωτές «σε μποϊκοτάζ κατά της κυβέρνησης της ακρίβειας». Σύμφωνα με στοιχεία από τιμοληψίες της ΓΕΣΑΣΕ για τις τιμές παραγωγού και του ΚΕΠΚΑ για τις τιμές καταναλωτή προκύπτει μια τεράστια ψαλίδα ως 1.235% στο σιτάρι και τα αρτοσκευάσματα, ως 1.129% στο ρύζι, ως 1.

Ανοίγει συνεχώς η «ψαλίδα» στις τιμές  μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή | tovima.gr

Η «ψαλίδα» των τιμών παραγωγού και καταναλωτή διευρύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Α. Κατσιφάρας και Φ.Σαχινίδης και κάλεσαν τους καταναλωτές «σε μποϊκοτάζ κατά της κυβέρνησης της ακρίβειας». Σύμφωνα με στοιχεία από τιμοληψίες της ΓΕΣΑΣΕ για τις τιμές παραγωγού και του ΚΕΠΚΑ για τις τιμές καταναλωτή προκύπτει μια τεράστια ψαλίδα ως 1.235% στο σιτάρι και τα αρτοσκευάσματα, ως 1.129% στο ρύζι, ως 1.440% στον χυμό πορτοκαλιού, ως 460% στις πιπεριές, 431% στα ζυμαρικά και 309% στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Οπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης « ως προς το ζήτημα της ακρίβειας, υπάρχει και μια άλλη αποσιωπημένη εξέλιξη από τη μεριά του υπουργείου.Τα δύο άκρα της παραγωγικής αλυσίδας δέχονται τεράστιες πιέσεις: προς τα κάτω οι παραγωγοί και προς τα πάνω οι καταναλωτές. Και οι ενδιάμεσοι κυριολεκτικά κάνουν πάρτι. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από τη μαγική εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτή την πραγματικότητα την πληρώνει ακριβά σε καθημερινή βάση ο ελληνικός λαός». Και πρόσθεσε ότι « το καλάθι της νοικοκυράς αποτελούμενο από 78 βασικά προϊόντα τα οποία έχει επιλέξει και παρακολουθεί σε μηνιαία βάση η καταναλωτική οργάνωση ΚΕΠΚΑ,αυξήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2008 στον Ιανουάριο του 2009κατά 5,3% (15 ευρώ) μέσα σε έναν μήνα.Αυτές τις αυξήσεις επικροτεί και εγκρίνει το υπουργείο Ανάπτυξης». Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο σαρωτικό κύμα απολύσεων που πλήττει τον χώρο της μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ελληνικής βιομηχανίας, επισημαίνοντας ότι «μόνο στη βιομηχανική περιοχή Θήβας έγιναν 231 απολύσεις.Μέσα στο 2009 μια επιχείρηση έκλεισε και εκκρεμούν δικαστήρια για αμοιβές δεδουλευμένων,160 εργαζόμενοι είναι σε διαθεσιμότητα και 70 δουλεύουν τρεις μέρες τη βδομάδα» και κάλεσε την κυβέρνηση προκειμένου να αναθερμάνει την οικονομία να ενεργοποιήσει άμεσα το ΕΣΠΑ καθώς «αν η κυβέρνηση ήταν σε θέση να ενεργοποιήσει αυτό το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 39 δισ.ευρώ για την επταετία που τρέχει, θα μπορούσε να προσφέρει ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα 0,5% ως 1%».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk