Πουλάει ο Αντρέι Βάιντα

Τα πάνω από 3.000 εισιτήρια που μετρά ως σήμερα το «Κατίν» αυτομάτως το κατατάσσουν στις καλλιτεχνικές επιτυχίες της νέας χρονιάς. Η προτελευταία ταινία του πολωνού σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα άνοιξε δειλά δειλά την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, σε δύο αίθουσες, και από τότε η πορεία της είναι σταθερή, προκαλώντας συγχρόνως το ενδιαφέρον άλλων πόλεων, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κόρινθος και η Αλεξανδρούπολη. Το «Κατίν» επιστρέφει στη σφαγή 20.000 περίπου πολωνών αξιωματικών κατά τη διάρκεια του Β Δ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πουλάει ο Αντρέι Βάιντα | tovima.gr

Τα πάνω από 3.000 εισιτήρια που μετρά ως σήμερα το «Κατίν» αυτομάτως το κατατάσσουν στις καλλιτεχνικές επιτυχίες της νέας χρονιάς. Η προτελευταία ταινία του πολωνού σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα άνοιξε δειλά δειλά την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, σε δύο αίθουσες, και από τότε η πορεία της είναι σταθερή, προκαλώντας συγχρόνως το ενδιαφέρον άλλων πόλεων, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κόρινθος και η Αλεξανδρούπολη. Το «Κατίν» επιστρέφει στη σφαγή 20.000 περίπου πολωνών αξιωματικών κατά τη διάρκεια του Β Δ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ποιος έχει την ευθύνη για τις εκτελέσεις επί χρόνια αποτελούσε μέγα μυστήριο. Οι Σοβιετικοί υποστήριζαν ότι τις έκαναν οι Γερμανοί και οι Γερμανοί ότι τις έκαναν οι Σοβιετικοί. Ο Βάιντα είναι σαφής και κατηγορηματικός για την ευθύνη των Σοβιετικών, κάτι που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αριστερά αντανακλαστικά στην Ελλάδα. Ο θόρυβος όμως απέβη θετικός για την ταινία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk