«Βουλευτικές εκλογές» ανήμερα το Πάσχα σε ένα ανύπαρκτο για τη διεθνή κοινότητα κράτος

«Βουλευτικές εκλογές» ανήμερα το Πάσχα σε ένα ανύπαρκτο για τη διεθνή κοινότητα κράτος | tovima.gr

«Βουλευτικές» εκλογές έχουν προκηρυχθεί στις 19 Απριλίου (ανήμερα του Πάσχα) σ΄ένα ανύπαρκτο για τη διεθνή κοινότητα κράτος, που αναγνωρίζει μόνον η Τουρκία και που το θεωρεί παράνομο τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία. Τα χρήματα ωστόσο για τις «προεκλογικές» συγκεντρώσεις ρέουν αστάματητα. Το ερώτημα είναι από πού αντλεί τους πόρους της, η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», τη στιγμή που ούτε οικονομία διαθέτει, ούτε πόρους, ούτε μπορεί να εξάγει προϊόντα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και όμως σύμφωνα με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς, οι «βουλευτικές» εκλογές στα κατεχόμενα θα στοιχίσουν στα τουρκοκυπριακά κόμματα περί τα 2 εκατ. ευρώ, φανερά έξοδα, όσο κι αν μπορούν να λογαριασθούν τα έξοδα αυτά φανερά.

Υπάρχουν και τα μαύρα χρήματα για τα οποία κανείς δεν ομιλεί, αφού αυτά προέρχονται, είτε από τον τζόγο_ μόλις πρόσφατα χορηγήθηκε από την λεγόμενη «κυβέρνηση» των κατεχομένων προνομιακό δάνειο στον Τούρκο επιχειρηματία κ. Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ προκειμένου να λειτουργήσει πλωτό καζίνο_ είτε από πωλήσεις ελληνοκυπριακών ακινήτων στα κατεχόμενα, είτε τέλος από διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως ανεξέλεγκτες πωλήσεις παράνομων αναβολικών, μαϊμού προϊόντων. Τα κατεχόμενα θεωρούνται ο παράδεισος της μαϊμούς.

Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει δημοσίως οι τουρκοκύπριοι επικεφαλής των κομμάτων, πρώτο σε «προεκλογικές» δαπάνες αναδεικνύεται το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, το οποίο θα διαθέσει κονδύλι ύψους 700.000 ευρώ. Κατά πόδας ακολουθεί το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του κ. Ντ. Έρογλου το οποίο θα δαπανήσει 500.000 ευρώ. Η έκπληξη από τις «προεκλογικές» δαπάνες των τουρκοκυπριακών κομμάτων έρχεται από το νεοσυσταθέν Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης του κ. Τ. Αβτζί, το οποίο θα διαθέσει επίσης το ποσό των 500.000 ευρώ, χωρίς κανείς να είναι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει να εισέλθει στη λεγόμενη τουρκοκυπριακή «βουλή» Το κόμμα όμως αυτό θεωρείται από τους περισσότερους «παράρτημα» του κόμματος του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν και αυτός και είναι ο λόγος που εμφανίζεται να ξοδεύει το τόσο μεγάλο ποσό. Το Δημοκραιτκό κόμμα του γιού του κ. Ραούφ Ντενκτάς, Σ. Ντενκτάς θα ξοδεύσει περί τα 250.000 ευρώ.

Οι προεκλογικές εκστρατείες, έστω και σε ανύπαρκτα κράτη, θέλουν χρήματα και αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι άδειες που χορηγεί η κατοχική «κυβέρνηση» για λειτουργία καζίνων, για δημιουργία δελφιναρίων, για κατασκευή κυνοδρομίου. Επιπλέον τα τουρκυπρικαά κόμματα πέραν της γενναίας επιχορήγησης, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που λαμβάνουν από την Τουρκία, διεξάγουν εκλογές με ξένα κόλλυβα, αφού πωλούν παρανόμως τα ακίνητα των ελληνοκυπρίων, κατά σύμπτωση σε ορισμένες περιπτώσεις σε αξιωματούχους του καθεστώτος ή σε τούρκους στρατιωτικούς. Ακόμα και στα κατεχόμενα κάνουν λόγο για σκάνδαλο και μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά ουδείς ομιλεί για την ανάγκη των… Ειδικών Διαστηρίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk