ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ»

«Νέο τοπίο στην Υγεία»

«Το νομοσχέδιο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ενσωματώνει την κλαδική συλλογική σύμβαση που υπογράψαμε με την ΟΕΝΓΕ την 1η Δεκεμβρίου του 2008 και αποτελεί τη σημαντικότερη τομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από δημιουργίας του. Εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, καλύπτει την αδράνεια ετών και βελτιώνει δραστικά τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών. Μέσα από γενναίες μισθολογικές ενισχύσεις, χιλιάδες προσλήψεις και αντισταθμιστικά οφέλη ανάπαυσης, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις δυσχέρειες που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Το νομοσχέδιο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ενσωματώνει την κλαδική συλλογική σύμβαση που υπογράψαμε με την ΟΕΝΓΕ την 1η Δεκεμβρίου του 2008 και αποτελεί τη σημαντικότερη τομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από δημιουργίας του. Εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, καλύπτει την αδράνεια ετών και βελτιώνει δραστικά τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών.

Μέσα από γενναίες μισθολογικές ενισχύσεις, χιλιάδες προσλήψεις και αντισταθμιστικά οφέλη ανάπαυσης, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις δυσχέρειες που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Με την ανασυγκρότηση του συστήματος προσλήψεων και εξέλιξης στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μέσα από το πολυδιευθυντικό σύστημα, εξασφαλίζεται η επιστημονική προοπτική του ιατρικού προσωπικού, ενώ με τις χιλιάδες νέες προσλήψεις καλύπτονται όλα τα κενά του συστήματος και αντιμετωπίζεται δραστικά ο ιατρικός πληθωρισμός.

Με τις 5.500 προσλήψεις νοσηλευτών, πέρα από τον συνήθη προγραμματισμό, ενισχύονται οι νοσοκομειακές μονάδες του ΕΣΥ και διευκολύνεται το έργο του προσωπικού του, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Οι προσλήψεις θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και κατά δέσμευση του προέδρου του ΑΣΕΠ θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα εξάμηνο.

Το νομοσχέδιο για τους γιατρούς γίνεται αποδεκτό από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και αποτελεί σταθμό στη δημιουργία του νέου ΕΣΥ και προσφορά στην κοινωνία. Παράλληλα, προχωράμε σε νέες θεσμικές παρεμβάσεις, που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ανασυγκρότηση και τον περιορισμό των Οργανισμών του υπουργείου Υγείας- σύμφωνα και με την κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου τομέα-, τις κλινικές μελέτες και τη φαρμακευτική πολιτική.

Διαμορφώνουμε ένα νέο τοπίο πιο διάφανο, ένα τοπίο χρηστής διαχείρισης των οικονομικών της Υγείας. Ολα όσα έχουμε εξαγγείλει γίνονται πράξεις, θεμελιώνοντας μια καινούργια εποχή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μια καινούργια εποχή εμπιστοσύνης στις σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και στο δημόσιο σύστημα υγείας, του οποίου τον δημόσιο χαρακτήρα κανείς δεν πρόκειται να θέσει ποτέ σε διαπραγμάτευση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk