Φως στο τούνελ του μπάσκετ

Προς εξομάλυνση οδηγείται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση των νομικών εκπροσώπων των δύο πλευρών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Βέβαια, επειδή τα επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο σε καθημερινή βάση, καλό είναι να περιμένουμε ως σήμερα το μεσημέρι, όταν ο ΠΣΑΚ θα δώσει την οριστική απάντησή του για το αν σκοπεύει να …

Προς εξομάλυνση οδηγείται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση των νομικών εκπροσώπων των δύο πλευρών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Βέβαια, επειδή τα επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο σε καθημερινή βάση, καλό είναι να περιμένουμε ως σήμερα το μεσημέρι, όταν ο ΠΣΑΚ θα δώσει την οριστική απάντησή του για το αν σκοπεύει να αναστείλει την απεργία που έχει προκηρύξει και να ανάψει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής (3 και 4 Ιανουαρίου) των πρωταθλημάτων της Α1 και της Α2 μπάσκετ, δίχως να τίθεται ζήτημα αν οι ομάδες σκοπεύουν να παραταχθούν χωρίς τους έλληνες μπασκετμπολίστες.

Στην παρούσα φάση υπάρχει μόνο μία διχογνωμία στο κείμενο της τελικής συμφωνίας που έχει επιμεληθεί ο ΠΣΑΚ. Αφορά το άρθρο 7, σύμφωνα με το οποίο ο σύνδεσμος ζητεί «πρόβλεψη στον αθλητικό νόμο για υποκατάσταση των ΚΑΕ που λύονται ύστερα από υποβιβασμό ομάδας από την Α1 στην Α2 από τα αθλητικά σωματεία της Α2 τόσο ως προς τις αγωνιστικέςόσο και ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις τους». Αυτή η μεταφορά των χρεών είναι που αποτελεί στην παρούσα φάση την «πέτρα του σκανδάλου» για την ΕΟΚ, η οποία επιμένει σε τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου. Ωστόσο θεωρείται πιθανό να υπογραφεί το κείμενο και από τις δύο πλευρές με τη διάταξη του άρθρου 7 να εκκρεμεί.

«Εξηγήσαμε στους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ και στην πολιτεία ότι είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε νέα σύγκληση όλων των φορέων, όπου θα μελετηθεί μια λύση για την εξασφάλιση των αθλητών,η οποία όμως να μην αποβαίνει εις βάρος των αθλητικών σωματείων. Ευελπιστούμε ότι ο ΠΣΑΚ δεν θα προχωρήσει σε απεργία μόνο για το άρθρο 7» τόνισε σχετικά μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης ο νομικός σύμβουλος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Κόνιαρης, επισημαίνοντας την καλή θέληση της ομοσπονδίας να συμφωνήσει δίχως περαιτέρω αλλαγές στα υπόλοιπα εννέα άρθρα της τροπολογίας που, εφόσον υπογραφεί απ΄ όλους τους αρμόδιους φορείς (ΠΣΑΚ, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ), θα επικυρωθεί με υπουργική απόφαση. Για το επίμαχο άρθρο η ΕΟΚ αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε (νωρίτερα πάντως από τη χθεσινή συνάντηση) προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη ότι «το κείμενο επίσης περιλαμβάνει διάταξη (7) που η ΕΟΚ θεωρεί απαράδεκτη για συζήτηση για υποκατάσταση των ΚΑΕ που λύονται ύστερα από υποβιβασμό ομάδας από την Α1 στην Α2 από τα αθλητικά σωματεία της Α2 τόσο ως προς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις όσο και ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk