Το ενδεχόμενο να αλλάξει ο χρόνος καινα μη γνωρίζει ακόμη ποιους από τους μεταγραφικούς στόχους που έχει ξεχωρίσει μπορεί να προσεγγίσει βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της ΠΑΕ αποτελούσε εξ αρχής τον «φόβο» του προπονητή της ΑΕΚ κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς, γι΄ αυτό άλλωστε προσπάθησε από την πρώτη εβδομάδα να καταστήσει σαφές στους διοικούντες ότι απαιτείται ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Ωστόσο η δυσκολία να βρει κώδικες επικοινωνίας με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Κιντή και το γεγονός της απόρριψης δύο ποδοσφαιριστών, που ο ίδιος είχε προτείνει την περασμένη εβδομάδα, από τους βασικούς μετόχους τον αναγκάζουν να βιώνει πλέον τον φόβο του ως γεγονός!

Ο κ. Μπάγεβιτς δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να περιμένει. Από τη στιγμή που οι βασικοί μέτοχοι έχουν πλέον στα χέρια τους τη λίστα του 60χρονου τεχνικού οφείλουν και να του δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τις περιπτώσεις που οι ίδιοι θεωρούν οικονομικά εφικτές. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως λένε ότι η λίστα που κατάρτισε ο κ. Μπάγεβιτς (σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας κ. Στέλιο Μανωλά ) δυσκόλεψε αρκετά τον πρόεδρο και τους μετόχους, καθώς πρόκειται ως επί το πλείστον για ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας με υψηλό κασέ, ενώ αρκετοί εξ αυτών δεσμεύονται με συμβόλαια.

Τέτοια περίπτωση είναι ο 30χρονος επιτελικός μέσος της Ιντεπεντιέντε Ντανιέλ «Μόρφι» Μοντενέγκρο, ο οποίος προσφάτως κλήθηκε στην Εθνική Αργεντινής από τον νέο τεχνικό κ. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Αν και άργησε να «ξεπεταχτεί» και λόγω ηλικίας δεν ενθουσιάζει πλέον ευρωπαϊκές ομάδες μεγάλου βεληνεκούς, ο ίδιος επιθυμεί να αγωνιστεί σε σύλλογο της Γηραιάς Ηπείρου. Ωστόσο η Ιντεπεντιέντε δεν τον παραχωρεί για λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ, χρήματα που μάλλον είναι αδύνατον να δαπανήσει η ΑΕΚ μόνο για έναν ποδοσφαιριστή.

Πιο εφικτή περίπτωση είναι ο διάσημος αλλά (αγωνιστικά) απείθαρχος 31χρονος Βραζιλιάνος Ντενίλσον, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Παλμέιρας και επιθυμεί να επιστρέψει στην Ευρώπη. Προτάθηκε στην ΑΕΚ και ο κ. Μπάγεβιτς εξετάζει την περίπτωσή του με την προοπτική μιας εξάμηνης συνεργασίας (με περίπου 400.000 ευρώ) για να διαπιστώσει κατά πόσο το προ δεκαετίας σπουδαιότερο ταλέντο της Βραζιλίας μπορεί να μπει στα καλούπια του και να παίξει ομαδικά. Στη λίστα του σέρβου τεχνικού περιλαμβάνεται ακόμη ένας ταλαντούχος Βραζιλιάνος, ο 20χρονος μέσος Αντερσον Πίλκο της Γκρέμιο.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε χθες η τακτική γενική συνέλευση της ΠΑΕ, η οποία είχε πολυδιαφημιστεί ως άκρως σημαντική αλλά εν τέλει δεν απέφερε σπουδαίες ειδήσεις. Καμία κουβέντα δεν έγινε για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα (η ΠΑΕ το αιτιολόγησε με την απουσία αρκετών εκ των βασικών μετόχων που είχαν ορίσει πληρεξουσίους) ή για τα μεταγραφικά θέματα. Αποφασίστηκε απλώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα γίνει με την καταβολή 8 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Επίσης, οι μέτοχοι αποφάσισαν να καλύψουν οι ίδιοι τις οφειλές και τα χρέη που υπάρχουν (περίπου 8,5 εκατ. ευρώ) και δεν θα προχωρήσουν σε νέα εκταμίευση ομολογιακού δανείου όπως ήταν η αρχική σκέψη τους.