Τα προβλήματα στην απονομή του Δικαίου ήταν το αντικείμενο συζήτησης κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλήμε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκη και τους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων της χώρας.

Ο κ. Καραμανλής μετά την εισήγηση του υπουργού κ. Σ. Χατζηγάκη και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων παραδέχθηκε, συμμεριζόμενος τις απόψεις του προέδρου της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σ.Μπάγια, ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα. Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων που φθάνουν στα όρια της αρνησιδικίας. Ωστόσο επισήμανε, απευθυνόμενος προς τους δικαστές και τους εισαγγελείς, ότι δεν μπορούν να επιλυθούν όλα από τη μία ημέρα στην άλλη. Γι΄ αυτό από τη μια πλευρά υποσχέθηκε λύσεις για τα πράγματι σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα της Δικαιοσύνης, ενώ από την άλλη τόνισε ότι αυτές οι λύσεις θα είναι μακροπρόθεσμες.

Ο κ. Σ. Μπάγιας επέμεινε στην ανάγκη για ριζική αναβάθμιση της Δικαιοσύνης στη χώρα μας και μετά το τέλος της συνάντησης υπογράμμισε ότι «το ζήτημα είναι να δούμε να μετουσιώνονται σε πράξη» το ενδιαφέρον και η καλή διάθεση του Πρωθυπουργού ως προς τα προβλήματα της Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαρ.Αθανασίου ευχαρίστησε τον κ. Κ. Καραμανλή για το ενδιαφέρον του στην αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων στον τομέα της Δικαιοσύνης και δήλωσε: «Μου δόθηκε η εντύπωση ότι ο κ.Πρωθυπουργός ήταν γνώστης όλων των θεμάτων που απασχολούν τη Δικαιοσύνη».