ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ορόσημο για την ανάπτυξη της Τράπεζας το 2008

Το 2008 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη δυναμική ανάπτυξη και διεθνοποίηση του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου. Η Τράπεζα Κύπρου κατέστη ο πρώτος ελληνικός τραπεζικός όμιλος ο οποίος απέκτησε παρουσία στη δυναμική αγορά της Ρωσίας με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος. Αξιοποιώντας περαιτέρω τους δεσμούς και τις συνέργειες στη ρωσική αγορά τον Ιούνιο του 2008 η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στην εξαγορά της ρωσικής τράπεζας Uniastrum, της ένατης τράπεζας στη Ρωσία με 220 καταστήματα.

Το 2008 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη δυναμική ανάπτυξη και διεθνοποίηση του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Η Τράπεζα Κύπρου κατέστη ο πρώτος ελληνικός τραπεζικός όμιλος ο οποίος απέκτησε παρουσία στη δυναμική αγορά της Ρωσίας με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος.

Αξιοποιώντας περαιτέρω τους δεσμούς και τις συνέργειες στη ρωσική αγορά τον Ιούνιο του 2008 η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στην εξαγορά της ρωσικής τράπεζας Uniastrum, της ένατης τράπεζας στη Ρωσία με 220 καταστήματα. Μια τράπεζα με ευρεία πελατειακή καταθετική και χορηγική βάση και δίκτυο το οποίο θα δώσει έμφαση στην αγορά του retail. Παράλληλα τον Μάιο του 2008 η Τράπεζα Κύπρου εξαγόρασε το 97,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ουκρανικής τράπεζας ΑvtoΖΑΖΒank και προχωρεί πλέον δυναμικά στην προσφορά τραπεζικών υπηρεσιών στην ουκρανική αγορά.

Στην υλοποίηση των στρατηγικών μας σχεδιασμών συνέβαλαν καθοριστικά τέσσερις ουσιώδεις παράγοντες:

1. Η ισχυρή ρευστότητα που διαθέτουμε.

2. Η ισχυρή κεφαλαιακή μας βάση.

3. Η αύξηση της αποτελεσματικότητας του οργανισμού.

4. Η εστίαση στη διαχείριση των κινδύνων.

Τα υγιή θεμέλια του συγκροτήματος, η ισχυρή ρευστότητα και η συνετή πολιτική ανάπτυξης μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν το 2009 και είμαστε βέβαιοι ότι το τέλος της κρίσης θα βρει την Τράπεζα Κύπρου ακόμη πιο ισχυρή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk