Το Αθλητικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μίμη Παπαϊωάννου, που υποστηρίζεται από το 2003 αποκλειστικά από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», κλείνει την εφετινή χρονιά με ένα μεγάλο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί από τις 27 ως και τις 29 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Βριλησίων. Στο τουρνουά συμμετέχουν οκτώ ομάδες, αποτελούμενες από 160 παιδιά, ηλικίας 13 και 14 ετών. Οι αγώνες θα γίνονται από 10.00 ως 16.00 και την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής μεταλλίων στους νικητές, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά δώρα, διπλώματα συμμετοχής και το βιβλίο του κ. Μίμη Παπαϊωάννου «Ραντεβού στον αέρα».

Η πρωτοβουλία αυτή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος εκτός από το ετήσιο Κύπελλο Ηθους περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σειράς παρουσιάσεων σε σχολεία, από τον κ. Παπαϊωάννου, με στόχο την προώθηση της ιδέας του «ευ αγωνίζεσθαι». Οι παρουσιάσεις γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, σε σχολεία όλης της επικράτειας, που επιλέγονται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην πραγματοποίηση επισκέψεων σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το πρόγραμμα κλιμακώνεται με τη διοργάνωση Σχολείου Ποδοσφαίρου, κάθε Ιούνιο, στο οποίο λαβαίνουν μέρος παιδιά απ΄ όλη την Ελλάδα, παρακολουθώντας μαθήματα και συμμετέχοντας σε αθλητικούς αγώνες.