ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Απειλές για την παραβίαση της ομερτά

Την κομματική ομερτά σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ προέταξε χθες η Χαριλάου Τρικούπη παρά τις χλιαρές και πάντως προσεκτικές αντιδράσεις της απέναντι σε μάλλον τολμηρές τοποθετήσεις στελεχών για μείζονα ζητήματα των τελευταίων ημερών (βλ. συναινέσεις για το υπουργείο Οικονομίας, ομιλία κ. Αλ. Παπαδόπουλου στη Βουλή κ.ά.). Αφορμή δόθηκε από τη δημοσιοποίηση (σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος») απόψεων του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου κ.

Απειλές για την παραβίαση της ομερτά | tovima.gr

Την κομματική ομερτά σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ προέταξε χθες η Χαριλάου Τρικούπη παρά τις χλιαρές και πάντως προσεκτικές αντιδράσεις της απέναντι σε μάλλον τολμηρές τοποθετήσεις στελεχών για μείζονα ζητήματα των τελευταίων ημερών (βλ. συναινέσεις για το υπουργείο Οικονομίας, ομιλία κ. Αλ. Παπαδόπουλου στη Βουλή κ.ά.).

Αφορμή δόθηκε από τη δημοσιοποίηση (σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος») απόψεων του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου , ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση προ δεκαημέρου είχε διατυπώσει ενστάσεις και προειδοποιήσεις σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των κομματικών οργανώσεων και την ελλιπή δραστηριοποίηση στελεχών χαμηλότερων βαθμίδων.

Οι αιχμές του κ. Παναγιωτακόπουλου, οι οποίες δεν απέχουν πολύ από τις διαπιστώσεις πολλών βουλευτών, εκφράστηκαν με μία υπόνοια κατηγοριών καιροσκοπισμού σε βάρος χαμηλόβαθμων στελεχών που «επανέκαμψαν» βλέποντας τη δημοσκοπική άνοδο του ΠαΣοΚ και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των κομματικών οργανώσεων ερμηνεύθηκαν από κάποιους ως αιχμή κατά του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Ι.Ραγκούση.

Η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να εκφράσει την ενόχλησή της διακινώντας την τοποθέτηση ότι «δεν είναι λογικό και αποδεκτό να συζητιούνται οι απόψεις στελεχών στα όργανα και στη συνέχεια να δημοσιοποιούνται». O εκνευρισμός που κατά πολλούς εκπορεύεται από την πλευρά του κ. Ραγκούση συνοδεύθηκε με έμμεσες απειλές περί λήψης μέτρων σε περίπτωση επανάληψης των κρουσμάτων παραβίασης της ομερτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk