* Τextron: Τη μείωση 2.200 θέσεων εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία η οποία κατασκευάζει το γνωστό εμπορικό τζετ αεροσκάφος Cessna. Η Τextron απασχολεί συνολικά 44.000 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα προέβλεψε ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν από 300 ως 330 εκατ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης έναντι προγενέστερης πρόβλεψης ότι θα αγγίξουν το επίπεδο των 400 εκατ. δολαρίων.

* Fiat: Την καταβολή του ποσού των 10,6 εκατ. δολαρίων προκειμένου να κλείσει έρευνα που αφορούσε την καταπάτηση του προγράμματος «Πετρέλαιο αντί τροφίμων» του ΟΗΕ στο Ιράκ δέχτηκε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Η αμερικανική SΕC είχε ξεκινήσει έρευνα για τη συμμετοχή της θυγατρικής της Fiat CΝΗ Global στην καταπάτηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η CΝΗ είχε προσφέρει σε ιρακινούς αξιωματούχους- όταν στην εξουσία βρισκόταν ο Σαντάμ Χουσεΐν – το ποσόν των 4,3 εκατ. δολαρίων μεταξύ 2000 και 2003, προκειμένου να αγοράσουν από αυτήν είδη πρώτης ανάγκης όπως αυτοκίνητα, εξοπλισμό και ανταλλακτικά. Η συμφωνία για την καταβολή αυτού του ποσού απλώς κλείνει μια άσχημη πλευρά στη μακραίωνη ιστορία της Fiat Group, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ομίλου.

* Gtech: Την υπογραφή συμφωνίας με τη Νational Sports Lottery Ρlc. (ΝSL) της Νιγηρίας για τη δημιουργία Εθνικής Οnline Λοταρίας στη χώρα αυτή ανακοίνωσε χθες στο Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ η μεγαλύτερη εταιρεία λοταριών στον κόσμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Gtech θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα κεντρικά συστήματα για τη λειτουργία των λοταριών με ένα νέο κεντρικό σύστημα της Gtech. Η άδεια της ΝSL και η συμφωνία της Gtech με την ΝSL μπορούν να επεκταθούν για μία επιπλέον δεκαετία. Η Gtech εκτιμά ότι τα έσοδα από το βασικό οκταετές συμβόλαιο θα της αποφέρει περίπου 38 εκατ. δολάρια.

* Ηyundai Μotor Co.: Στο «πάγωμα» των μισθών για ορισμένους εργαζομένους και τον περιορισμό του χρόνου λειτουργίας των εργοστασίων της προχωρεί η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η ζήτηση οχημάτων εμφανίζεται μειωμένη παγκοσμίως. Η Ηyundai αποφάσισε να μειώσει τη λειτουργία των εργοστασίων της κατά τέσσερις ώρες ημερησίως. Σημειωτέον ότι η Ηyundai αναμένει οι πωλήσεις για το 2008 να φθάσουν στα 4,2 εκατ. οχήματα.