Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης, παραμονή των Χριστουγέννων, η έξοδος των εκδρομέων. Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα τα οποία αφορούν και στις δύο εθνικές οδούς και τα οποία θα ισχύσουν, επίσης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την παραμονή των Φώτων.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου από την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο ρεύμα εξόδου των Εθνικών οδών, από τις 4.00 το απόγευμα μέχρι και τις 9:00 το βράδυ.

Από το πρωί της Τετάρτης, αυξημένη είναι η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έχουν προγραμματιστεί από σήμερα ώς την Παρασκευή 2.409 προσγειώσεις και απογειώσεις για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, 91 πτήσεις τσάρτερ και 40 έκτακτες πτήσεις.

Το 100% αγγίζει η πληρότητα των δρομολογίων του ΟΣΕ στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένη κατά 30% είναι η κίνηση στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό. Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Με ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο άρχισε και η έξοδος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με προορισμό την ύπαιθρο για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντροδυτικής Μακεδονίας διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και στο σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ όπου πραγματοποιούνται έκτακτα δρομολόγια για όλους τους προορισμούς.

Η τροχαία Θεσσαλονίκης έθεσε σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα, ενώ συνιστά στους οδηγούς που αναχωρούν από τα αστικά κέντρα να ελέγχουν τα αυτοκίνητά τους και να είναι εφοδιασμένοι οπωσδήποτε με αλυσίδες, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, από σήμερα το πρωί και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τροχονόμοι θα μοιράζουν σε οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς σε διασταυρώσεις και κομβικά σημεία στο νομό Θεσσαλονίκης ενημερωτικά φυλλάδια με χρήσιμες συμβουλές.

Επίσης, από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η επιστροφή πινακίδων και κυκλοφορίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους, αλλά και για να τονωθεί η αγορά.