Η χειρότερη ύφεση από το 1945

Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 25 δισ. ευρώ προωθεί η γερμανική κυβέρνηση

Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας προωθεί η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ύφεση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ύψος του πακέτου θα είναι 25 δισ. ευρώ, έναντι 40 δισ. που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Στα 25 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το ύψος του νέου σχεδίου στήριξης της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις εφημερίδες Sueddeutsche Zeitung και Frankfurter Rundschau, το σχέδιο των 25 δισ. ευρώ αποφασίσθηκε σε συνάντηση αξιωματούχων των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας με τον επικεφαλής του γραφείου της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, την περασμένη Τρίτη.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη προωθήσει μέτρα, η αξία των οποίων φθάνει τα 31 δισ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η Ανγκελα Μέρκελ δέχεται ισχυρές πιέσεις να λάβει περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

Ορισμένοι οικονομολόγοι, μάλιστα, λένε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική ύφεση από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, γύρω στα 10 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλειας, ενώ αρκετά δισ. θα διατεθούν για πιθανές μειώσεις στη φορολογία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk