Περίπου 1,4 δισ. δολάρια έχασε στην «πυραμίδα» του Μέιντοφ ο Γάλλος χρηματιστής Τιερύ ντε λα Βιλισέ, ιδιοκτήτης της Access International Advisors, χρηματομεσιτικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαχείριση κεφαλαίων 1,4 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Luxalpha του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με τους The New York Times, οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Ο θάνατος προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο στην όλο και πιο εντυπωσιακή υπόθεση του χρηματιστή της Γουόλ Στριτ, ο οποίος καταχράσθηκε τα χρήματα επενδυτών, εταιρειών αλλά και φιλανθρωπικών οργανώσεων από πολλές χώρες του κόσμου.

Ακόμη και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ανακοίνωσε πως κινδυνεύει να χάσει 850.000 δολάρια σε δωρεές εξ αιτίας της απάτης.

Ένας επενδυτής κατέθεσε μήνυση εναντίον των αμερικανικών ελεγκτικών αρχώνμ καθιστώντας τις υπεύθυνες για την απώλεια 2 εκατ. δολαρίων.

Ο Βιλισέ προσπαθούσε εναγωνίως να ανακτήσει μέρος των κεφαλαίων που έχασε εξ αιτίας του Μάντοφ, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, η οποία επικαλέστηκε φιλικό του πρόσωπο.

«Έψαχνε μέρα και νύκτα για κάποιον τρόπο να ανακτήσει τα κεφάλαια των επενδυτών του&#x5B…&#x5D Δεν μπορούσε να αντέξει το παιγνίδι των κατηγοριών που ξέσπασε μεταξύ των Ευρωπαίων» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Είναι ένας αποχαιρετισμός από κάποιον που δεν είχε τίποτε που θα τον έκανε να ντρέπεται. Η αλήθεια είναι πως όλοι ήθελαν να επενδύσουν στον Μέιντοφ, που θεωρείτο από όλους AAA, εντελώς ασφαλής».

Πολλές από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχασαν χρήματα στην «πυραμίδα» του Μάντοφ είναι από το Ισραήλ.