Στον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο θα ήθελαν την επιβλητική νίκη (3-0) επί του ΟΦΗ στην Κρήτη. Τα σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες του Παγκρήτιου κατά τη διάρκεια της προχθεσινής αναμέτρησης αλλά και το- τουλάχιστον- αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός εναντίον του Θρασύβουλου (με το οποίο έφθασε στη νίκη διατηρώντας τη διαφορά από το Τριφύλλι στο +7) επισκίασαν την εξαιρετική εμφάνιση των Πρασίνων στο κλείσιμο του 100ού έτους από την ίδρυση του συλλόγου. Μάλιστα, ο προβληματισμός είναι έντονος στις τάξεις των διοικούντων την ΠΑΕ διότι πλέον υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του Παναθηναϊκού (ως υπότροπου από τα επεισόδια στο Αλκαζάρ) στο πρώτο ματς του 2009 (4/1) εναντίον της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νίκου Πατέρα και του Α΄ αντιπροέδρου και υπεύθυνου συνδέσμων κ. Αντώνη Αντωνιάδη με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Τριφυλλιού, όπου αναμένεται να γίνουν αυστηρές παρατηρήσεις, αλλά και να βρεθεί ο τρόπος ώστε, πρώτον, να απομονωθούν τα ταραχοποιά στοιχεία και, δεύτερον, να υπάρξει (συν)αντίληψη της ευθύνης- διοίκησης και οπαδών- για την προστασία της ομάδας όπως συνέβη στο προ εβδομάδων παιχνίδι με την Ανόρθωση στο ΟΑΚΑ.

Εξάλλου χθες ο κ. Ν. Πατέρας ασχολήθηκε εκτενώς με θέματα που αφορούν το μπάτζετ της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είχε σειρά συσκέψεων με συνεργάτες του, στους οποίους έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις για περικοπές σε λειτουργικά έξοδα (όπως είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ) όχι του ποδοσφαιρικού αλλά του διοικητικού τμήματος.

Εν τω μεταξύ χθες το πρωί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το γηπεδικό, με την οποία « υπενθυμίζει ότι ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης (3481/2006) ισχύει στο σύνολό του », ενώ σημειώνει: « Οι προσπάθειες των γνωστών κύκλων να ανακαλύπτουν επιχειρήματα και να βάζουν προσκόμματα στο έργο μας θα πέσουν στο κενό. Και είναι γνωστοί κύκλοι καθώς πλέον έχουν οι ίδιοι εκτεθεί μέσω πανομοιότυπων ανακοινώσεων, στοχευμένης αρθρογραφίας και ανακριβών δηλώσεων που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης πρακτικές ».

* Με αφορμή δηλώσεις του προπονητή του ΟΦΗ κ. Γιάννη Ματζουράκη για την απουσία του σενεγαλέζου επιθετικού Νταμ Ν΄ Ντόι στο παιχνίδι του Παγκρήτιου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφεραν ότι υπάρχει ειδικός όρος στην καλοκαιρινή συμφωνία των δύο ομάδων για μη συμμετοχή του παίκτη στα παιχνίδια των Κρητικών με το Τριφύλλι.