Βουλευτές ράβουν υπουργικά κοστούμια

Πλασματική ηρεμία επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίαςκαθώς η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών αποφεύγει τις δημόσιες επικριτικές δηλώσεις,αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή για τον ανασχηματισμό.Η επόμενη ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού εμφανίζει τεχνητή συνοχή της ΚΟκαι εκκωφαντική δημόσια σιωπή ως προς τις διαθέσεις των βουλευτών για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.Και όπως έλεγε έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας «οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ράβουν υπουργικά κοστούμια και περιμένουν».Ολοι σχεδόν εμφανίζονται υπέρμαχοι της ανανέωσης του Υπουργικού Συμβουλίου και της ανάληψης τολμηρών και γενναίων πρωτοβουλιών στο επίπεδο της παραγωγής πολιτικής.Εν τούτοις είναι αντιληπτό από τις κατ΄ ιδίαν συνομιλίεςότι αν ορισμένοι βουλευτές δεν συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνηση, θα δημιουργηθεί μια στρατιά «ανταρτών».Μέχρι στιγμής τηρείται «σιγή ιχθύος» από τους βουλευτές και όπως έχει πει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης τους κρατάει πολύ έξυπνα ο κ.Καραμανλής με το «τυράκι» του ανασχηματισμού.

Βουλευτές ράβουν υπουργικά κοστούμια | tovima.gr

Πλασματική ηρεμία επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίαςκαθώς η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών αποφεύγει τις δημόσιες επικριτικές δηλώσεις,αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή για τον ανασχηματισμό.Η επόμενη ημέρα
της ψήφισης του προϋπολογισμού εμφανίζει τεχνητή συνοχή της ΚΟκαι εκκωφαντική δημόσια σιωπή ως προς τις διαθέσεις των βουλευτών για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.Και όπως έλεγε έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας «οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ράβουν υπουργικά κοστούμια
και περιμένουν».Ολοι σχεδόν εμφανίζονται υπέρμαχοι της ανανέωσης του Υπουργικού Συμβουλίου και της ανάληψης τολμηρών και γενναίων πρωτοβουλιών στο επίπεδο της παραγωγής πολιτικής.Εν τούτοις είναι αντιληπτό από τις κατ΄ ιδίαν συνομιλίεςότι αν ορισμένοι βουλευτές δεν
συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνηση, θα δημιουργηθεί μια στρατιά «ανταρτών».Μέχρι στιγμής τηρείται «σιγή ιχθύος» από τους βουλευτές και όπως έχει πει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης τους κρατάει πολύ έξυπνα ο κ.Καραμανλής με το «τυράκι» του ανασχηματισμού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης έχουν φθάσει μηνύματα από πολλούς βουλευτές που θεωρούν ότι δικαιούνται μια ευκαιρία συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα. Ολοι κινούνται στον αστερισμό του ανασχηματισμού και είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης για τη συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών.

Οι βουλευτές έδειξαν δείγματα κομματικής νομιμοφροσύνης και θέλησαν με την παρουσία τους κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού να θυμίσουν την παρουσία τους. Συνολικά έλαβαν τον λόγο 84 βουλευτές της ΝΔ, εκτός των υπουργών και των υφυπουργών, στοιχείο που αποτελεί σημάδι της αγωνίας των μελών της ΚΟ για το πολιτικό μέλλον τους. Αυτό που δεν μπορεί ως αυτή τη στιγμή να προβλέψει ο κεντρικός μηχανισμός σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης είναι το μέγεθος των αντιδράσεων των βουλευτών που δεν θα συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνηση που προετοιμάζει ο κ. Καραμανλής.

Τα σημάδια του άγχους και της αγωνίας είναι εμφανή στους βουλευτές, αρκετοί εκ των οποίων ανέμεναν καρτερικά επί χρόνια στην ΚΟ βλέποντας κάποιους συναδέλφους τους να εξελίσσονται και αυτοί να μένουν στάσιμοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων υπουργών που συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό, οι βουλευτές που περιμένουν υπουργείο ή υφυπουργείο ξεπερνούν τους 30, αν και υπολογίζουν ότι στην κυβέρνηση δεν μπορεί να συμμετάσχουν περισσότερα από 12-15 νέα πρόσωπα.

Ως εκ τούτου αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις και να σχηματιστεί μια νέα στρατιά δυσαρεστημένων που θα ενισχύσουν την εσωστρέφεια. Μέγα ερώτημα είναι το πώς θα εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια και ήδη στέλνονται μηνύματα, όπως το χθεσινό του βουλευτή και πρώην υφυπουργού κ. Γερ.Γιακουμάτου , που είναι από τους εν αναμονή. «Ηρθε η ώρα που πρέπει επιτέλους να γίνει μια θυελλώδης- θα έλεγα- ριζικήαλλαγή στην κυβέρνηση» τόνισε.

Μακρύς είναι ο κατάλογος των εν αναμονή υπουργών και υφυπουργών, για τους οποίους γίνεται συζήτηση περί συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, ενώ για άλλους θεωρείται δεδομένη η αξιοποίησή τους, όπως ο κ. Αντ.Σαμαράς που θα είναι ένα από τα νέα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ενδεικτικά αναφέρονται: ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ.Ζαγορίτης, ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Ι.Τραγάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Π.Παναγιωτόπουλος , οι πρώην υπουργοί κκ. Β.Πολύδωρας, Β.Μαγγίνας , Μ.Κεφαλογιάννης, Σ.Τσιτουρίδης και Γ.Καλαντζής, οι πρώην υφυπουργοί κκ. Γ.Γιακουμάτος , Α.Λιάσκος και Γ.Ορφανός και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας κ. Μ.Βαρβιτσιώτης . Οπως και μία ομάδα βουλευτών, μεταξύ των οποίων οι κκ. Κ.Μητσοτάκης, Κ.Γκιουλέκας , Μ.Παπαδόπουλος, Μ.Χαρακόπουλος , Κ.Τζαβάρας,Απ. Σταύρου, Ι.Μανώλης, Ι.Τζαμτζής , Θ.Καράογλου, Ι.Γιαννέλης , Ν.Δένδιας, Κ.Αγοραστός, Αργ.Ντινόπουλος, Μ.Σαλμάς, Σ. Κεδίκογλου, Ι.Μπούγας, Κ.Μαρκόπουλος , Στ.Κελέτσης, Μαν. Βολουδάκης, Γ.Κοντογιάννης, Μ.Χαλκίδης,Χρ.Σταϊκούρας κ.ά., καθώς και οι κυρίες Μαρία ΚόλλιαΤσαρουχά , Κατερίνα Παπακώστα , Κρινιώ Κανελλοπούλου και Φωτεινή Πιπιλή. Με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα πράξουν βουλευτές με πολυετή θητεία, όπως π.χ. οι κκ. Β.Μιχαλολιάκος, Αθ.Γιαννόπουλος , Ι.Λαμπρόπουλος, Ν. Τσιαρτσιώνης, Αδ.Ρεγκούζας, Ηλ.Καλλιώρας, η κυρία Παρθένα Φουντουκίδου κ.ά., αν δεν αξιοποιηθούν, αλλά και όσοι υπουργοί και υφυπουργοί αποχωρήσουν και τεθούν εκτός «νυμφώνος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk