Τoyota: λειτουργικές ζημιές για πρώτη φορά από το 1941

Ο πρόεδρος της Τoyota Μotor Κατασουάκι Γουατανάμπε μιλά στους εκπροσώπους του Τύπου χθες στο πρωί στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Ανακοίνωσε την αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων της αυτοκινητοβιομηχανίας για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2009. Για πρώτη φορά από το 1941, όταν η εταιρεία είχε δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά οικονομικά αποτελέσματα, αναμένονται λειτουργικές ζημιές ύψους 150 δισ. γεν (1,19 δισ. ευρώ). Το προηγούμενο οικονομικό έτος είχε ανακοινώσει κέρδη 600 δισ.

Ο πρόεδρος της Τoyota Μotor Κατασουάκι Γουατανάμπε μιλά στους εκπροσώπους του Τύπου χθες στο πρωί στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Ανακοίνωσε την αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων της αυτοκινητοβιομηχανίας για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2009. Για πρώτη φορά από το 1941, όταν η εταιρεία είχε δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά οικονομικά αποτελέσματα, αναμένονται λειτουργικές ζημιές ύψους 150 δισ. γεν (1,19 δισ. ευρώ). Το προηγούμενο οικονομικό έτος είχε ανακοινώσει κέρδη 600 δισ. γεν (4,8 δισ. ευρώ). Παράλληλα αναμένει καθαρά κέρδη μόλις 50 δισ. γεν (398 εκατ. ευρώ), μειωμένα κατά 91% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Βασικές αιτίες για τα αποτελέσματα είναι η κατρακύλα των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική (στις ΗΠΑ υποχώρησαν 34% τον Νοέμβριο) και η εκτίναξη του γεν έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk