Διακεκριμένος χορευτής, χορογράφος και αγαπημένος δάσκαλος του κλασικού μπαλέτου, ο Λεωνίδας Ντεπιάν απεβίωσε ξημερώματα Σαββάτου. Η λαμπρή πορεία του ξεκίνησε με σπουδές στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας και στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε στο Παρίσι, όπου είχε την τύχη να εκπαιδευτεί από θρυλικούς χορευτές, όπως η περίφημη χορεύτρια της τσαρικής Ρωσίας Ολγα Πρεομπραζένσκα.

Στο εξωτερικό έλαμψε ως πρώτος χορευτής στα μπαλέτα του Μαρκήσιου ντε Κουέβας, στο Μπαλέ ντε Φρανς, στο Αμέρικαν Μπαλέ Θίατερ. Ανέβηκε σε σχεδόν όλα τα σημαντικά θέατρα του κόσμου, ενώ εξελέγη δύο φορές μέλος της Επιτροπής του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Χορού της Βάρνας.

Στην Ελλάδα, πέρα από τις επιτυχημένες χορογραφίες του σε κλασικά έργα (όπως τη «Ζιζέλ» του Αντόλφ Αντάμ με τους Γιούλια Μαχάλινα,Ιγκόρ Ζελένσκι,Βλαντίμιρ Μαλαχόφ κ.ά.), θαυμάστηκε και για τη μεταδοτικότητά του στη διδασκαλία: δίδαξε σχεδόν το 90% των σημερινών χορευτών. Υπήρξε καθηγητής και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διετέλεσε διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ από το 1995 ως το 1999, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων, τον «Δον Κιχώτη» και τον «Σεμπάστιαν», ενώ ίδρυσε τις ομάδες Κέντρο Κλασικού Μπαλέτου και Μπαλέτο Αθηνών. Ο ιταλικής καταγωγής Λεωνίδας Ντεπιάν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. Κηδεύτηκε χθες, δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού, από το Α΄ Νεκροταφείο. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο.