Συναυλία διαμαρτυρίας διοργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας στο χώρο του Πολυτεχνείου με ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτεπάγγελτης άρσης του ασύλου σε περίπτωση επεισοδίων.

Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου μαθητή στο Περιστέρι, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές, φοιτητές και καθηγητές διαδηλώνουν στα Προπύλαια.

Η συναυλία διαμαρτυρίας στο Πολυτεχνείο έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Το βράδυ του Σαββάτου, εν μέσω επεισοδίων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, η εισαγγελέας υπηρεσίας είχε αποφασίσει αυτεπαγγέλτως την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος διαφώνησαν και τελικώς η Αστυνομία δεν επενέβη.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτεπάγγελτης επέμβασης της Αστυνομίας με εισαγγελική εντολή ακόμα και χωρίς απόφαση άρσης του ασύλου από τους πανεπιστημιακούς, εφόσον διαπιστώνεται διάπραξη αυτόφωρων κακουργημάτων.

Το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης τις επόμενες μέρες στις υπό κατάληψη πανεπιστημιακές σχολές, με το επιχείρημα ότι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για ταραχές, με δικαστική και όχι ακαδημαϊκή απόφαση, είναι πλέον ανοιχτό.

Υπό κατάληψη τελούν περίπου 160 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, με βασικούς πυρήνες στην Αθήνα τη Νομική, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, και το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη.

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ.Σοφίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τραυματισμό του 17χρονου μαθητή από το Περιστέρι.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές, φοιτητές και καθηγητές θα μετάσχουν στο τελευταίο συλλαλητήριο του έτους στα Προπύλαια, επανερχόμενοι με νέα συγκέντρωση στις 9 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται 18 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης οι μαθητές θα ψάλλουν κάλαντα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στο Μαρούσι.