Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας για τoν φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου έδωσαν χθες γνωστοί ερμηνευτές και συγκροτήματα μπροστά από τα Προπύλαια. Η συναυλία, την οποία συνδιοργάνωναν οι καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου, το Μαθητικό Συντονιστικό των καταλήψεων και φοιτητικοί σύλλογοι, συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα που ανάρτησαν πανό καταδίκης της Αστυνομίας και των μεθόδων καταστολής των κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις σε πολλές πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά. Στη Θεσσαλονίκη πορεία πραγματοποίησαν μαθητές λυκείων και γυμνασίων διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό του Γιώργου Παπλωματά. Νωρίτερα, χθες, τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεόραση Κύδων στα Χανιά κατέλαβε ομάδα περίπου 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι καταληψίες μπήκαν στο κανάλι στις 14.30, ζητώντας να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα διαμαρτυρίας διάρκειας 18 λεπτών για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το μήνυμα μεταδόθηκε και οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν στις 15.15.

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού στα Χανιά. Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τετάρτης, κατάληψη στις εγκαταστάσεις της Νέας Τηλεόρασης.

Παράλληλα, εμπρηστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από προχθές αργά το βράδυ ως χθες το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη διασταύρωση των οδών Σίνα και Διδότου στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Στην Καβάλα προχθές αργά το βράδυ άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της Αlpha Βank το οποίο βρίσκεται στην οδό Ομονοίας 50. Από την πυρκαϊά που ακολούθησε υπέστη φθορές η πρόσοψη της τράπεζας.

Επίσης στο Αίγιο στις 2.15 μετά τα μεσάνυκτα εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός έξω από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 81. Ακόμη, στα Ιωάννινα στόχος εμπρηστών έγιναν μέσα σε 10 λεπτά δύο τράπεζες. Αρχικά στις 2.40 μετά τα μεσάνυκτα άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων στην περιοχή της Δουρούτης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Στις 2.50 φωτιά μικρής έκτασης ξέσπασε και στην Εθνική Τράπεζα που βρίσκεται μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τις φλόγες κατάφερε να σβήσει ο φύλακας της τράπεζας.