Για τον φόνο του μαθητή και τα παρεπόμενα
? «Αφήστε τους!»
Η κυρία Ελευθερία Τριβουλίδου γράφει:
Λυπάμαι για ό,τι συμβαίνει σήμερα. Το τραγικό είναι που φονεύτηκε το παιδί, αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αυτοί που υπηρετούν στην Αστυνομία διάλεξαν να πάνε σε αυτήν, δεν τους υποχρέωσε κανείς να είναι εκεί· αλλά αρέσει η εξουσία, κρυβόμαστε πίσω από ένα κράνος και μια ασπίδα και δέρνουμε και σκοτώνουμε. Οι σημερινοί πενηντάρηδες ξέχασαν· γκρινιάζουν για περιουσίες, για τζάμια. Αν καταλάβαιναν τι δύναμη έχει ο λαός, αν όλοι αυτοί θυμηθούν ότι κάποτε ήταν και αυτοί παιδιά… Στο κάτω κάτω το μέλλον είναι των παιδιών· το αύριο δικό τους. Ας αφήσουν ήσυχους τους νέους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.
? «Σώστε τους!»
Ο κ. Νικόλαος Καραμπέτσος γράφει:
Η ελληνική κυβέρνηση της αντιπολίτευσης μη εξαιρουμένης κατάφεραν με τις ενέργειές τους ή και την εγκληματική ανοχή τους να «οπλίσουν» τα χέρια κακοποιών, αλλά και αθώων νεαρών, και να προκαλέσουν το χάος και την καταστροφή στην Αθήνα για πάνω από 10 ημέρες. Το ελληνικό κράτος διασύρθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ. Στην Ελλάδα οι νέοι μαστίζονται. Στις δουλειές τους αμείβονται με 500 και 700 ευρώ-όσοι είναι τυχεροί και έχουν εργασία. Εχουν δει τις ελπίδες και τα οράματά τους να διαψεύδονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Οι ηθικές αξίες έχουν καταβαραθρωθεί. Οι νέοι δεν έχουν πλέον ιδανικά και ηθικά μοντέλα. Δεν υπάρχουν αξίες να σεβαστούν και να προστατέψουν. Ο φόνος του Αλέξη τους έριξε στην αγκαλιά, στα νύχια αυτών που δεν έχουν πιστέψει ποτέ σε αξίες και σε ιδανικά. Αυτούς που άλλοι τους λένε «κουκουλοφόρους», «αναρχικούς», «αντιεξουσιαστές» κτλ. Πρέπει να υπάρξει οργανωμένη δράση από τη Δημοκρατία μας, προτού η νεολαία, ο ανθός της κοινωνίας, οδηγηθεί εντελώς στην καταστροφή.
? «Αγάπη στα Εξάρχεια!»
Ο κ. Θεοχάρης Σαρίκας, θεολόγος, από τον Βόλο,γράφει:
Με στεναχώρια πληροφορήθηκα τον άδικο θάνατο του μικρού Αλέξη. Ηταν κι αυτός ένα από τα θύματα της βίας, που σαν κατάρα μας κυκλώνει από παντού τις τελευταίες δεκαετίες. Εκείνο που προέχει πλέον δεν είναι οι αναλύσεις των γεγονότων, των συμπεριφορών των αστυνομικών οργάνων, της νεολαίας, των κουκουλοφόρων, της οικονομικής κατάστασης. Εκείνο που προέχει είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα της βίας. Μια λύση που δεν πρέπει να στηρίζεται στη βία, γιατί αυτή θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη βία, αλλά στην προσέγγιση των περιθωριακών αυτών ομάδων. Η κυβέρνηση επ΄ αυτού πρέπει να έχει τον κύριο λόγο. Να ψάξει να τους «ξετρυπώσει», αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι απ΄ αυτούς δεν είναι καθόλου άγνωστοι, και να τους δώσει την ελπίδα ότι υπάρχει και γι΄ αυτούς ένα καλό μέλλον κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας. Μόνον έτσι θα «αδειάσουν» τα Εξάρχεια και θα είναι όπως ήταν πριν από 25 (και) χρόνια: μια πολύ όμορφη περιοχή δίπλα στο κέντρο. Επίθεση αγάπης χρειάζεται και τίποτα άλλο.
? «Το δώρο»
Ο κ. Γ.Τρανταλίδης,από τον Πειραιά, γράφει:
Γονείς, αυτά τα Χριστούγεννα κλέψτε λίγο ύπνο από τα παιδιά σας! Ξυπνήστε τα το πρωί των Χριστουγέννων και δώστε τους το όνειρο και την αλήθεια της θείας φάτνης, πηγαίνοντας μαζί τους στην εκκλησία! Εκεί θα αναπνεύσουν το θείο άρωμα της Γεννήσεως του Χριστού. Θα αγγίξουν με τις παιδικές καρδιές τους την καρδιά του νεογέννητου Χριστού, θα πλημμυρίσουν από τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, θα νιώσουν να γιομίζει η ψυχή τους. Αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο, το πιο όμορφο που θα τους χαρίσετε και που θα το κρατάνε χρόνια στις ψυχές τους! Γονείς, δώστε στα παιδιά σας το μεγάλο μήνυμα των Χριστουγέννων. Θα σας ευγνωμονούν. Και μαζί με αυτά η Ελλάδα, που έχει τόση ανάγκη από Ελληνόπουλα γιομάτα Χριστό, Ελλάδα και παραδόσεις. Καλά Χριστούγεννα.
? «Αριστείδης»
Ο κ. Φωκίων Τοπάλης, υποστράτηγος ε.α.- φιλόλογος,από τη Θεσσαλονίκη, γράφει:
Μία ακόμη λέξη κακοποιείται αυτές τις ημέρες συνεχώς, τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Η ταλαίπωρη λέξη «εξοστρακίζομαι». Μια βολίδα ελαφρού όπλου μπορεί να προσκρούσει σ΄ ένα σκληρό αντικείμενο και να αλλάξει τροχιά. Τότε μιλούμε περί «εποστρακισμού» (ετυμολογία: επί + όστρακον) ή αποστρακισμού (από + όστρακον), που σημαίνει το ίδιο πράγμα, και ποτέ περί «εξοστρακισμού» (εξ + όστρακον) που εχρησιμοποιείτο στην αρχαία Ελλάδα για αποφάσεις εκτοπίσεως προσώπων. Παράδειγμα η περίπτωση του δίκαιου Αριστείδη.
Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ? Τηλ.: 211-365.7000 ? Fax: 211-365.8004
? Ε-mail: epistoles@tovima.gr