Νέο υπουργείο προτείνουν οι βενιζελικοί να ιδρύσει ο κ. Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης είναι γνωστός για την ικανότητά του να εφευρίσκει παρατσούκλια όχι μόνο για τους συντρόφους του, αλλά και για τον εαυτό του.

Στον κ. Αλ. Παπαδόπουλο έχει αποδώσει το παρατσούκλι «Σοφιστικέ», στον κ. Γ.Φλωρίδη «Χωροφύλαξ» και στον διευθυντή του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του «Ευαγγελισμού» και έμπιστο συνομιλητή του κ. Βενιζέλου κ. Ι.Δατσέρη, «Σπιν Ντόκτορ». Για τον εαυτό του ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει κρατήσει το «Αστυφύλαξ». Μαθαίνω όμως ότι σε παρέα φίλων του πρώην υπουργούστην οποία συμμετείχε ο κ. Δατσέρης- δημιουργήθηκε ένας εύλογος προβληματισμός.

Ως σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Χρυσοχοΐδης ασχολείται εσχάτως με θέματα της αγοράς και ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης με θέματα επιβολής του νόμου. Καθώς όμως η αδυναμία επιβολής του νόμου καταστρέφει την αγορά έπεσε η ιδέα να αλλάξει το παρατσούκλι του κ. Χρυσοχοΐδη σε «Αγορα-νόμος» και στην περίπτωση που κερδίσει το ΠαΣοΚ τις εκλογές να δημιουργηθεί «υπουργείο Αγορα-νομίας» ειδικά για τον κ. Χρυσοχοΐδη.


Διακομματική διαμαρτυρία για το «δέντρο του Νικήτα». Μου λένε ότι οι βουλευτές της ΝΔ κκ. Γ. Καλαντζής και Κ.Κουκοδήμος και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ι. Δριβελέγκας εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες επειδή το αστέρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μοβ. Οι τρεις βουλευτές πιστεύουν ότι η μόδα του μοβ- η οποία έχει επηρεάσει τα πάντα, από υποκάμισα και γραβάτες έως ταγέρ και παπούτσια- δεν μπορεί να αφορά ακόμη και το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις βουλευτές ετοιμάζονταν να αφιερώσουν τις παρεμβάσεις τους για τον προϋπολογισμό στην καταδίκη της συγκεκριμένης επιλογής, ωστόσο συγκρατήθηκαν την τελευταία στιγμή όταν έφθασε στο Κοινοβούλιο η πληροφορία ότι το αστέρι είναι πράγματι πράσινο, αλλά φαίνεται μοβ τη νύχτα λόγω ειδικού φωτισμού.


Το σαλόνι και η μπάντα του Τιτανικού μετακόμισαν στον Εθνικό Κήπο. Σαν να μη συμβαίνει τίποτε- και πολύ σωστά!- ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ξεκινά σήμερα το διαρκές χριστουγεννιάτικο πάρτι για παιδιά στον Εθνικό Κήπο, το οποίο διοργάνωσε πρώτη φορά πέρυσι- ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία. Μου λένε ότι ο δαιμόνιος Νικήτας έχει δημιουργήσει μέσα στον Κήπο το «Δάσος των Παραμυθιών», δηλαδή έναν χώρο όπου εκτυλίσσονται παραμύθια απ΄ όλο τον κόσμο με ξωτικά και καλικάντζαρους.

Βέβαια σε σχέση με τα αληθινά παραμύθια και τις τραγωδίες με αστυνομικά ξωτικά και σύγχρονους καλικάντζαρους που εκτυλίσσονται καθημερινά στην υπόλοιπη Αθήνα το αθώο «Δάσος των Παραμυθιών» του Νικήτα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κλέψει τις εντυπώσεις.


Η συνδικαλιστική νομενκλατούρα της πατρίδας μας έχει θορυβηθεί από την κατάληψη του νεοκλασικού της ΓΣΕΕ από το σωματείο των ντελιβεράδων. Μου λένε ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλος εξακολουθεί να φέρεται σαν ένας σοκαρισμένος αριστοκράτης που τόλμησε το πόπολο να τον πετάξει έξω από το παλάτι του. Ο κ. Παναγόπουλος κατηγορείται διότι δεν πλησίασε τους καταληψίες και δεν άνοιξε διάλογο μαζί τους, αλλά τους καλούσε να αποχωρήσουν μέσω οργίλων εμφανίσεων στην τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ φαίνεται ότι πληρώνει (αλλά και αντιπροσωπεύει) την εδώ και δεκαετίες μετατροπή του συνδικαλιστικού κινήματος σε μια αυτιστική κρατικοδίαιτη γραφειοκρατία χωρίς αντανακλαστικά και χωρίς ευαισθησία. Από την άλλη πλευρά τα πρωτοφανή φαινόμενα καταλήψεων (από τη ΝΕΤ ως τη ΓΣΕΕ) δεν δείχνουν παρά ένα διάχυτο «κενό εξουσίας» στη χώρα, το οποίο σπεύδει να το καλύψει όποιος προλαβαίνει.

Οσο αργότερα τελειώσει το καλαμπούρι τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα στη χώρα για όλους, εκτός από τους- όχι και λίγους, εδώ που τα λέμε!προνομιούχους, που έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό και, αν χρειαστεί, να τα ακολουθήσουν και οι ίδιοι. Αυτά λένε στελέχη της αντιπολίτευσης, όχι όμως δημοσίως για να μην κατηγορηθούν ότι θίγουν τα αειθαλή εμφυλιοπολεμικά αριστερά ταμπού.