ΒΕΡΟΛΙΝΟ Θυμίζει το περίφημο «γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;» της Μαρίας Αντουανέτας, αλλά από την ανάποδη. Ο λόγος για την πρόταση γερμανού πολιτικού του Βερολίνου να δίνεται στους φτωχούς αμοιβή ενός ευρώ για κάθε αρουραίο που θα σκοτώνουν!

Την πρόταση, η οποία έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις στη Γερμανία, έκανε ο Χένερ Σμιντ, επικεφαλής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDΡ) στην περιοχή Μίτε του Βερολίνου.

«Αυτοί που συλλέγουν άδεια μπουκάλια θα μπορούσαν να κερδίζουν ένα ευρώ για κάθε νεκρό αρουραίο που θα προσκομίζουν» είπε. Το κόμμα του κ. Σμιντ επρόκειτο να διατυπώσει και επισήμως την πρόταση στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συνεδρίου. Μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις όμως που προκάλεσαν οι δηλώσεις του γερμανού πολιτικού η τύχη της είναι αμφίβολη.

«Είναι απάνθρωπο και κυνικό να στέλνουν τους φτωχούς να κυνηγήσουν ποντίκια για να λύσει το Βερολίνο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τους αρουραίους» δήλωσε εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Φόρουμ για Ατομα χωρίς Εισόδημα.

«Αν το κόμμα εμμείνει σε αυτή την ανόητη και απάνθρωπη πρόταση, θα ζητήσουμε από τους μακροχρόνια ανέργους του Βερολίνου να κυνηγήσουν τους πολιτικούς του FDΡ» πρόσθεσε αγανακτισμένος.