Με εμπιστευτικό του έγγραφο ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκιδική καλούσε τους καθηγητές να του βεβαιώσουν αν ενέκριναν διαδήλωση των μαθητών τους και αν τους συνόδευσαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως καταγγέλλει η τοπική ένωση των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ). Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε χθες την παραίτηση του αναπληρωτή προϊσταμένου. Το υπουργείο θεωρεί ότι ο προϊστάμενος κινήθηκε αυτοβούλως και δεν είχε λάβει καμία σχετική οδηγία από την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, ο αναπληρωτής προϊστάμενος εστράφη και κατά των διευθυντών, από τους οποίους ζήτησε εγγράφως την παροχή πληροφοριών για εγκρίσεις από τα σχολεία της συμμετοχής-συνοδείας καθηγητών στις πορείες αυτές. «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι η παραμονή των καθηγητών στα σχολεία έχει άμεση σχέση με την ύπαρξη μαθητών σ΄ αυτά. Σε άδεια σχολεία ποιο είναι το νόημα εγκλεισμού των συναδέλφων σ΄ αυτά, με τους μαθητές στον δρόμο;» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Απαντώντας στις καταγγελίες ο αναπληρωτής προϊστάμενος σημείωσε ότι η πρωτοβουλία του «για ενημέρωση (και όχι για απολογία) από μέρους των διευθυντών σχολικών μονάδων των Ν. Μουδανιών προέκυψε από υπηρεσιακό καθήκον έναντι διαμαρτυρομένων γονέων της περιοχής,οι οποίοι με τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους κατήγγειλαν έκτροπα μαθητών υπό την ανοχή παρισταμένων καθηγητών» .