Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και των Πανεπιστημιακών. Ήδη, υπάρχει πρόταση για συλλαλητήριο στις 9 Ιανουαρίου.Tο πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει το συντονιστικό των μαθητών, για να αποφασίσει το μέλλον των καταλήψεων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα έδωσαν ραντεβού στον Αγιο Αντώνιο στο Περιστέρι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Παράλληλα, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές διοργανώνουν συναυλία στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία Κοραή.

Συμμετοχή στη συναυλία έχουν δηλώσει οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Κωνσταντίνος Βήτα και πολλοί άλλοι

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρη και τους Αντιπρυτάνεις Γ.Σπάθη και Γ.Πολύζο

Ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες και να συναντηθεί άμεσα με εκπροσώπους των 15μελών των μαθητών και των φοιτητικών συλλόγων.

Ο πρύτανης δήλωσε αισιόδοξος ότι «τα πράγματα βαίνουν εκτονούμενα» και ότι μετά το νέο έτος όλα θα πάνε καλά.