Εκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με 19χρονο τετραπληγικό, ο οποίος ζει με τη βοήθεια συσκευής παροχής οξυγόνου. Εκτός από τον 19χρονο, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, η οποία ζει στη Ρόδο, είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένα παιδί με πρόβλημα όρασης.

Την παραπάνω καταγγελία έκαναν χθες οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Οπως ανέφεραν, η οικογένεια, η οποία ζει με το προνοιακό επίδομα των 400 ευρώ της ηλικιωμένης γυναίκας, δεν είχε τη δυνατότητα να εξοφλήσει οφειλές ύψους 924 ευρώ. Ετσι αποφασίστηκε η αφαίρεση του ρολογιού της ΔΕΗ από το σπίτι, αφήνοντας τον 19χρονο χωρίς την απαραίτητη για τη ζωή του παροχή οξυγόνου. «Την αδιανόητη αυτή ενέργεια» σημείωσαν «έρχεται να συμπληρώσει η αρχική άρνηση της ΔΕΗ να δεχθεί το ποσό των 550 ευρώ που κατόρθωσε να συγκεντρώσει ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Ρόδου για να βοηθήσει την οικογένεια εξοφλώντας το υπόλοιπο (424 ευρώ) του οφειλόμενου λογαριασμού κατόπιν διακανονισμού εντός δεκαημέρου».

Με παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας χθες αργά το μεσημέρι η ΔΕΗ δέχθηκε τα χρήματα που συγκέντρωσαν μέλη του Συλλόγου της Ρόδου και συνέδεσε το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας.