Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Χρίστου Βερελή ότι η κυβέρνηση οφείλει να συνεννοηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα και να ορίσει υπερκομματικό υπουργό Οικονομίας. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν «αρκετοί Έλληνες σοβαροί να αναλάβουν αυτό το φορτίο».

Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Βερελής είπε: «Οκύριος Καραμανλής οφείλει να ορίσει ταχύτατα χρόνο εκλογών και ορίζοντας χρόνο εκλογών, αυτόματα να ζητήσει από όλα τα κόμματα να ορίσουν έναν υπουργό Οικονομικών που δεν θα ανήκει στη ΝΔ.

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν προτείνω εγώ μια συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ίσα- ίσα πιστεύω πως θα κάνει κακό. Αυτό που προτείνω όμως είναι να δοθεί ένα σήμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα κάνει μια στροφή προς την οικονομική σταθερότητα για να μην έχουμε καταρρεύσει. Γιατί ο Καραμανλής καταρρέει, να μην καταρρεύσει και η Ελλάδα.»

Σχολιάζοντας τη δήλωση Βερελή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Το συνοικέσιο Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ψήνεται εντατικά στο παρασκήνιο. Απλώς ορισμένοι βιαστικοί, ολοένα και περισσότεροι, το λένε φωναχτά.»