Είμαι απολύτως καλόπιστος. Θα δεχθώ λοιπόν ότι 131 ευαίσθητοι πολίτες της Αθήνας ξύπνησαν μια μέρα και θεώρησαν ότι η διπλή ανάπλαση Βοτανικού και λεωφόρου Αλεξάνδρας καταστρέφει τη ζωή τους- παρ΄ όλο που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν κατοικούν ούτε στον Βοτανικό ούτε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Θα δεχθώ επίσης ότι ενοχλήθηκαν απ΄ όσα πρόκειται να συμβούν χωρίς να έχουν ενοχληθεί ως τώρα από αυτά που συνέβαιναν, δηλαδή από την ύπαρξη του Βοτανικού ως υποβαθμισμένου λασπότοπου και σκουπιδότοπου.

Θα δεχθώ τις διαβεβαιώσεις τους ότι ουδόλως αντιτίθενται στη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού, απλώς εξεγείρονται από το ενδεχόμενο να φτιάξει στον Βοτανικό εμπορικό κέντρο ο Βωβός – παρ΄ όλο που οι ίδιοι είχαν και πάλι προσφύγει προ εξαμήνου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προσβάλουν τη σύμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Δήμο Αθηναίων, όταν δεν υπήρχε ούτε Βωβός ούτε τίποτε.

Θα δεχθώ ότι οι άνθρωποι αυτοί κινούνται (για λόγους που, κατά τα άλλα, αγνοώ…) μόνο εναντίον του επιχειρηματία Βωβού και κανενός άλλου.

Θα δεχθώ ότι εμφορούνται από ευγενείς προθέσεις προστασίας της Αθήνας και των κατοίκων της- παρ΄ όλο που ούτε η Αθήνα ούτε οι κάτοικοί της τους το ζήτησαν ποτέ… Θα δεχθώ ότι μεταξύ τους εντελώς συμπτωματικά βρέθηκαν τρεις ευαίσθητοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι (εντελώς συμπτωματικά) κατέθεσαν και επερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα- ως γνωστόν, «σύνορα η ευαισθησία δεν γνωρίζει…».

Θα δεχθώ δηλαδή ότι η προσφυγή των 131 στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι μια αυθόρμητη πράξη συνείδησης, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε κομματικές σκοπιμότητες, ούτε άλλες υστερόβουλες επιδιώξεις.

Αφού λοιπόν τα δεχθώ όλα αυτά, έχω μερικές απορίες:

* Πώς συνέβη και μόλις έσφιξαν τα πράγματα για τους ευαίσθητους πολίτες δεν βγήκαν να απαντήσουν οι ίδιοι, να εξηγήσουν τα κίνητρα και τις επιδιώξεις τους, αλλά ανέλαβαν αυτοπροσώπως ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος και ο Κουβέλης σε μια (πρωτοφανή) κοινή συνέντευξη Τύπου;

* Τι σόι ευαίσθητοι πολίτες είναι αυτοί που στην πρώτη στραβή αναλαμβάνει να καθαρίσει για πάρτη τους και εν ολομελεία ένα κοτζάμ πολιτικό κόμμα;

* Αν δεν είναι θέμα πολιτών αλλά πολιτικού κόμματος, πού ξανακούστηκε κόμμα να μετατρέπεται σε επιχειρηματικό αντίδικο και να δραστηριοποιείται σε ρόλο πολεοδομικού γραφείου;

* Στο Πασαλιμάνι θα δώσουν και αυτοί συνέντευξη Τύπου για το θέμα ή αρκεί η συνέντευξη των τριών του ΣΥΡΙΖΑ;

jpretenteris@dolnet.gr