Ένταση το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά βρέθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ομάδα των ΜΑΤπερικύκλωσε το Δέντρο.

Η ένταση μετά τις 3.30το μεσημέρι μεταφέρθηκε χαμηλότερα στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τις ομάδες των νεαρών.

Πορείες διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.Στη Θεσσαλονίκη, έγιναν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Η πρώτη από την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) μαζί με εκπαιδευτικούς και το ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση της ΕΔΟΘ εντασσόταν στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί σήμερα η ΓΣΕΕ.

Σε αντίθεση με την ΕΔΟΘ και τους εκπαιδευτικούς, το ΠΑΜΕ οργάνωσε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές και μαθητές, που φώναξαν συνθήματα κατά των ελαστικών μορφών εργασίας, του προϋπολογισμού και της «καταστολής των κοινωνικών αγώνων».

Η πορεία κινήθηκε μέσω της Εγνατίας και της Βενιζέλου για να καταλήξει στο υπουργείο, όπου μαθητές και φοιτητές κατήγγειλαν τον τραυματισμό, που υπέστη, στο Περιστέρι, μαθητής από τα πυρά άγνωστου δράστη.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Συντριβανίου.

Για το απόγευμα, νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν προγραμματίσει συναυλία στην Καμάρα.

Ένα ακόμα μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στα Χανιά. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ακόμα καθηγητές και δάσκαλοι, που έλαβαν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.Οι μαθητές, ωστόσο, δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην κεφαλή της πορείας.

Την ιδια ώρα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία του νομού, υπό κατάληψη τελεί και το πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού των κινητοποιήσεων τους για μετά τις γιορτές και το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς.