▅ Ρωγμή στο μαγνητικό πεδίο της Γης

Με τη βοήθεια διαστημικών δορυφόρων οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης που μας προστατεύει από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία έχει διαρραγεί. Το σμήνος των δορυφόρων ΤΗΕΜΙS που παρακολουθούν τη γεωμαγνητική λειτουργία της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας εντόπισε δύο μεγάλες ρωγμές οι οποίες επιτρέπουν στους ηλιακούς ανέμους να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να προκαλούν διάφορα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα ηλεκτρικά δίκτυα. Η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί ως σήμερα οι επιστήμονες έκαναν λάθος εκτιμήσεις για τους τρόπους με τους οποίους διαπερνούν το μαγνητικό πεδίο τα ηλιακά σωματίδια. Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η μία ρωγμή ξεπερνά σε πλάτος τα 6.500 χιλιόμετρα.

▅ Ερωτας μακράς διαρκείας

Αμερικανοί ανθρωπολόγοι απέδειξαν ότι σε πολλές περιπτώσεις ένα ζευγάρι διατηρεί για πολλά χρόνια την ίδια ερωτική διάθεση την οποία είχε τον πρώτο καιρό της γνωριμίας του. Οι ερευνητές μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα ζευγαριών που είναι μαζί περισσότερο από 20 χρόνια. Στα ζευγάρια που παρέμεναν ερωτευμένα διαπιστώθηκε ότι οι περιοχές του εγκεφάλου τους που συνδέονται με την ευφορία και την εξάρτηση ενεργοποιούνταν με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει στους νεαρούς εραστές.

▅ Γυμναστική για ευεξία και παραγωγικότητα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι εκείνοι που γυμνάζονται στην εργασία τους είναι πιο χαρούμενοι, πιο ήρεμοι και πιο παραγωγικοί. Οι ερευνητές μελέτησαν 200 άτομα που εργάζονταν σε εταιρείες στις οποίες υπήρχε αίθουσα γυμναστικής. Η έρευνα έδειξε ότι η γυμναστική έκανε τους εργαζομένους να επιστρέφουν στις θέσεις τους με περισσότερη ενέργεια και έχοντας μεγαλύτερη ηρεμία και καλύτερη συγκέντρωση. Οι ερευνητές καταλήγουν στην έρευνά τους προτρέποντας τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν αίθουσες γυμναστικής στους χώρους εργασίας και να επιτρέπουν στους εργαζομένους να ασκούνται και μάλιστα καθημερινά.