Πρόσωπο της Χρονιάς ανακήρυξε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το περιοδικό Time, διότι είχε την αποφασιστικότητα να σχεδιάσει ένα φιλόδοξο μέλλον σε μία ζοφερή ώρα και επέδειξε ικανότητες που κάνουν τους Αμερικανούς να ελπίζουν ότι μπορεί να τα καταφέρει…

Δίνοντας το ετήσιο βραβείο του στον Μπαράκ Ομπάμα, το περιοδικό Time αναφέρει ότι σε μία από τις πιο ξέφρενες εκλογικές αναμετρήσεις στην αμερικανική ιστορία, ξεπέρασε την έλειψη εμπειρίας, ένα αστείο όνομα, δύο υποψηφίους που είναι πολιτικοί θεσμοί και το φυλεκτικό χάσμα για να γίνει ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στους πρόσφατους νικητές του περιοδικού Time συγκαταλέγονται ο Ρώσος -νυν- πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν (Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2007), καθώς και ο Αμερικανός στρατιώτης και οι χρήστες του Διαδικτύου.

Το περιοδικό Time λέει στους αναγνώστες του ότι είναι μάλλον απίθανο να αιφνιδιαστούν βλέποντας το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα στο εξώφυλλο του περιοδικού.

«Έχει φθάσει σε σημείο να κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα σε τέτοιο απόλυτο βαθμό που φαίνεται απίστευτο ότι οι μισοί άνθρωποι στην Αμερική δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομά του πριν από δύο χρόνια» λέει το Time, το οποίο έχει φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό του τον Ομπάμα 15 φορές την τελευταία διετία.

«Ο Ομπάμα είναι μία εκπληκτική ιστορία που έχει συνεπάρει τους ανθρώπους από τη Τζακάρτα, στο Δουβλίνο, την Αϊόβα, το Νιου Χαμσάιρ. Υπάρχει ένας βαθμός ενθουσιασμού που περιβάλλει τον Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε στην επιλογή μας» λέει το Time.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Χένρι Πόλσον, ο συντάκτης του σχεδίου διάσωσης του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την κρίση με τη διάθεση 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Time.

Τον Πόλσον ακολουθούν ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Νικολά Σαρκοζί, η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν και ο Κινέζος κινηματογραφιστής Ζανγκ Γιμού, ο οποίος εμπνεύστηκε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.