Αιχμηρή δήλωση με την οποία ουσιαστικά ζητεί εκλογές έκανε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σχολιάζοντας τις βιαίες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών μετά τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη στα Εξάρχεια από ειδικό φρουρό της αστυνομίας.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι συνθήκες επιβάλλουν και ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή, αξιόπιστη και σύγχρονη διακυβέρνηση» είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

«Βιώσαμε αυτές τις ημέρες ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα οργής, χωρίς προηγούμενο, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να αυτοεξαιρεθεί από τη συλλογική ευθύνη που φέρουμε για αυτό το απαξιωμένο σύστημα, το οποίο οι νέοι μας αισθάνθηκαν την ανάγκη να πετροβολήσουν» σημείωσε.

«Στους νέους μας και τους εαυτούς μας οφείλουμε νέα γνήσια αυτοκριτική που θα μεταφραστεί σε εξυγιαντική και ανορθωτική δράση. Αυτή είναι η κοινή μας επιτακτική ευθύνη» προσέθεσε.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από μια νέα βούληση ικανή να προχωρήσει επιτέλους ένα μακρόπνοο πρόγραμμα απαραίτητο αλλαγών, στη λειτουργία των θεσμών στην παιδεία, τη δημόσια διοίκηση και στην αναπτυξιακή δομή» κατέληξε.

* Για τις δηλώσεις τουκ. Δασκαλόπουλου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Ευάγγελος Αντώναρος αρκέστηκε να δηλώσει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ισχυρή και ανταποκρίνεται στην αποστολή της.