* Βest Βuy: Μείωση κερδών 77% για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης στα 52 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα 228 εκατ. δολάρια ή 53 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανακοίνωσε η αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών και ειδών νέας τεχνολογίας. Τα έσοδα της Βest Βuy αυξήθηκαν 16%, στα 11,5 δισ. δολάρια έναντι 9,9 δισ. δολαρίων πέρυσι. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η εταιρεία θα σημειώσει κέρδη 28 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 11,1 δισ. δολαρίων. Ο όμιλος ανακοίνωσε ακόμη ότι προτίθεται να μειώσει τις δαπάνες κεφαλαίου κατά περίπου 50% του χρόνου, ενώ ανήγγειλε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το εργατικό δυναμικό και τόνισε ότι ενδεχομένως να κριθεί απαραίτητο να γίνουν και απολύσεις.

* FactSet Research Systems: Αύξηση 21% στα καθαρά κέρδη κατέγραψε η εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 35,6 εκατ. δολάρια ή 73 σεντς ανά μετοχή από 29,4 εκατ. δολάρια ή 58 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα τα έσοδα της FactSet αυξήθηκαν κατά 16%, στα 155,6 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη στα 63 σεντς ανά μετοχή κατά μέσον όρο. * Cadbury: Ισχυρή ανάπτυξη κερδών για το σύνολο του έτους αναμένει η σοκολατοβιομηχανία, παρά τις αδύναμες οικονομικές συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόδοση της εταιρείας ήταν στο επίπεδο των προσδοκιών της. Η Cadbury επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα και τα περιθώρια κέρδους το 2008. Παράλληλα ανέφερε ότι παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο για εμφάνιση περιθωρίου κερδών της τάξεως περίπου του 15% ως το 2011 σημειώνοντας περαιτέρω πρόοδο το 2009 για την επίτευξη του στόχου αυτού. Επιπλέον η εταιρεία αποφάσισε την πώληση της μονάδας αναψυκτικών στην Αυστραλία.

* Royal Μail: Εκθεση από ανεξάρτητο βρετανικό φορέα επεσήμανε την ανάγκη μερικής ιδιωτικοποίησης των κρατικών ταχυδρομείων της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σενάριο θα θέσει σε κίνδυνο ως και 50.000

θέσεις απασχόλησης. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Royal Μail έχει ήδη σχέδια να πουλήσει τουλάχιστον το ένα τρίτο της εταιρείας σε ξένη ομοειδή εταιρεία με συμφωνία που θα ανέλθει σε 3 δισ. στερλίνες.