Οι μπουζουκόβιοι υπουργοί συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι μόλις έμαθαν για το έγκλημα αποχώρησαν από τα μπουζούκια. Αλλοι υπουργοί της κυβέρνησης όμως μου λένε ότι τα μπουζούκια δεν ξεκινούν πριν από τις 11-12 μ.μ. τα Σάββατα. Πώς μπορώ να τους αμφισβητήσω; Ως εκ τούτου οι κκ. Ευρ. Στυλιανίδης και Χρ. Ζώης έφθασαν στον ναό της διασκέδασης σίγουρα δύο-τρεις ώρες μετά το έγκλημα στα Εξάρχεια.

Δεν αμφισβητώ φυσικά την ειλικρίνεια των μπουζουκόβιων υπουργών. Μπορεί πράγματι να είχαν «κατεβάσει διακόπτες» εκείνο το Σάββατο και να είχαν κλείσει τα κινητά τους προσπαθώντας να ξεχάσουν για λίγες ώρες ότι είναι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης. Ούτως ή άλλως δεν χρειαζόταν να «ενημερωθούν» εγκαίρως για το έγκλημα αφού οι συνάδελφοί τους που ενημερώθηκαν εγκαίρως δεν χρειάστηκαν βοήθεια για να λάβουν κάποιες εγκληματικές αποφάσεις.


Συνάντηση ΚαραμανλήΠαπανδρέου επί εθνικού εδάφους. Ο ένας δίπλα στον άλλον σε στασίδια βρέθηκαν χθες σε ναό στη Λευκωσία στην κηδεία του Τάσσου Παπαδόπουλου. Νωρίτερα είχαν ανταλλάξει σύντομη χειραψία χωρίς να μιλήσουν και επίσης χειροκροτήθηκαν κατά την είσοδό τους στον ναό. Τον κ. Καραμανλή συνόδευε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Παπανδρέου ο κ. Α.Λοβέρδος.


Οι κκ. Καραμανλής και Παπανδρέου πήγαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και υπέγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Ο κ. Παπανδρέου ειδικότερα προτού υπογράψει έγραψε ένα κείμενο που τελικώς μου λένε ότι κατέλαβε δύο σελίδες.


Εγινε γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου μίλησε επί μία ώρα με τον κ. Ευ.Βενιζέλο στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ την Κυριακή. Δεν έγινε όμως γνωστό τι είπαν. Εψαξα και έμαθα: πρώτον, μίλησαν για την πρόταση του ΠαΣοΚ για Προανακριτική Επιτροπή και φάνηκε ότι συμφωνούν πλήρως· δεύτερον, συμφώνησαν επίσης ότι οι ημέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες και πως έχει χαθεί ο έλεγχος στην οικονομία.


Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου πάντως είναι η τελευταία που έγινε σε χώρο εκτός ΠαΣοΚ. Η επόμενη θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα των νέων γραφείων, Ιπποκράτους και Ναυαρίνου. Επ΄ ευκαιρία μαθαίνω ότι η μετακόμιση αρχίζει την Τετάρτη. Με το δεξί!


Και μια επιτυχία της κυβέρνησης. Η νατοϊκή άσκηση Νoble Αrcher («Ευγενής Τοξότης») είχε αναβληθεί δύο φορές γιατί δεν περιλαμβανόταν ο Αϊ-Στράτης. Τελικά έγινε χθες χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο υπουργείο Αμυνας μιλούν για επιτυχία του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε εργαστεί αθόρυβα για να πειστεί το ΝΑΤΟ να συμπεριλάβει τον Αϊ-Στράτη στην άσκηση. Ο Τοξότης υπουργός (έγινε 55 ετών την Κυριακή) είχε άγχος για την επιτυχία του «Τοξότη». Μου λένε ότι γνώριζε εδώ και έναν μήνα ότι η άσκηση θα πραγματοποιούνταν αλλά είχε δώσει εντολή να μην υπάρξει διαρροή – και το πέτυχε.

Χθες το απόγευμα τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε ότι όλα πήγαν καλά. Πώς κατάφερε να πείσει το ΝΑΤΟ να αγνοήσει την Τουρκία; Εικάζω ότι οι καλές συνεννοήσεις με τους νατοϊκούς συνδυάστηκαν με την καλή δουλειά στη διπλωματική διαχείριση των νέων αμυντικών εξοπλισμών. Θυμίζω ότι προ εβδομάδων στο ΚΥΣΕΑ συζήτησαν με… νόημα για το μέλλον των εξοπλισμών ως το 2012…