ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ιδιαίτερα όταν είναι απόρροια της αγωνίας για παραμονή στην υπουργική καρέκλα. Μόνο έτσι εξηγείται – από… συναδέλφους του- η συμπεριφορά του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ.Βλάχου (αριστερά στο σκίτσο) , ο οποίος προσπαθεί εδώ και έναν χρόνο να πείσει ότι παρέλαβε από τον προκάτοχό του κ. Ι. Παπαθανασίου (δεξιά στο σκίτσο) «καμένη γη», ένα διαλυμένο υπουργείο που για να το φέρει στα ίσα του δουλεύει νυχθημερόν.

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ
Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ιδιαίτερα όταν είναι απόρροια της αγωνίας για παραμονή στην υπουργική καρέκλα.

Μόνο έτσι εξηγείται – από… συναδέλφους του- η συμπεριφορά του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ.Βλάχου (αριστερά στο σκίτσο) , ο οποίος προσπαθεί εδώ και έναν χρόνο να πείσει ότι παρέλαβε από τον προκάτοχό του κ. Ι. Παπαθανασίου (δεξιά στο σκίτσο) «καμένη γη», ένα διαλυμένο υπουργείο που για να το φέρει στα ίσα του δουλεύει νυχθημερόν.

***


Την περασμένη Κυριακή που η κοινή γνώμη συγκλονισμένη από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή παρακολουθούσε την Αθήνα να καίγεται, ο κ. Βλάχος, προφανώς ευρισκόμενος σε άλλη διάσταση, είπε δημοσίως ότι βρήκε στο υπουργείο φακέλους που έδειχναν πως υπήρχε προστασία σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Συμπλήρωσε ότι αυτός πολιτεύεται «ΕΝΤΙΜΩΣ»… Οι αυτήκοοι μάρτυρες αναρωτιούνταν:

«Καλά,από ποιον παρέλαβε;Από υπουργό του ΠαΣοΚ;».

Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται για τον πολιτικό άνδρα είναι: Αν βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν προστασία συμφερόντων από υπουργούς, γιατί δεν τα παραδίδει στον Πρωθυπουργό ή ακόμη καλύτερα στον Εισαγγελέα;

ΚΡΥΦΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Ο ένας στους τέσσερις νέους ηλικίας 15-24 ετών αναζητεί εργασία και δεν τη βρίσκει, μας πληροφόρησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Για να ακριβολογούμε, τον Σεπτέμβριο η ανεργία στους νέους καταμετρήθηκε στο 24,1%. Στην πραγματικότητα όμως το ποσοστό είναι υψηλότερο αφού στους ανέργους νέους δεν προσμετρούνται όσοι προσπαθούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, όσοι απασχολούνται εποχικά σε οικογενειακές μικροεπιχειρήσεις ούτε εκείνοι που ασκούν ολιγόωρη αδήλωτη εργασία. Τι έχει να μας πει ο επικεφαλής της Στατιστικής κ. Εμμ.Κοντοπυράκης για την πραγματική ανεργία;

ΤΟ ΧΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ…
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΧΑΕ είναι η ίδια η εταιρεία, αφού το χαρτοφυλάκιο των ιδίων μετοχών που κατέχει αντιστοιχεί στο 6,96% του μετοχικού κεφαλαίου. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο ΑΒΡ με 6,27% και ακολουθεί η Εurobank με 5,05%.

Δηλαδή, τη στιγμή που η εταιρεία με κέρδη εννεαμήνου 50 εκατ. ευρώ διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 7,5 και έχει διαθέσιμα στο ταμείο 130 εκατ. ευρώ, το 82% του μετοχικού κεφαλαίου της βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά (free float). Παλαιότερα μάλιστα σε ανάλογες περιπτώσεις λέγαμε ότι η εταιρεία ανήκει στον λαό. Ο κίνδυνος για μια επιθετική εξαγορά είναι ορατός, τη στιγμή μάλιστα που, ανεξάρτητα από το «πάγωμα» της διατραπεζικής αγοράς, ρευστότητα υπάρχει στο σύστημα και αναμένει την κατάλληλη περίοδο για να κινηθεί.

…ΚΑΙ Ο Κ. ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ
Η τιμή της μετοχής της ΕΧΑΕ τον τελευταίο χρόνο από τα 24 ευρώ έχει υποχωρήσει στα 5,4 ευρώ. Το ενδεχόμενο αυτό απασχολεί και τη διοίκηση της ΕΧΑΕ. Οπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόεδρος του ΧΑ κ. Σπ.Καπράλος, υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αλλά η εμπειρία δείχνει ότι, αν ένας φορέας ενδιαφέρεται για την ΕΧΑΕ, σίγουρα θα έρθει πρώτα σε επαφή μαζί μας αλλά και με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Εδώ και έναν μήνα η Επιχείρηση Αερίου Αττικής περνά το δίκτυο φυσικού αερίου από τον Δήμο Γαλατσίου. Ενώ τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, ο δήμαρχος Θ.Τσίρος έσπευσε να στρώσει τις παρόδους με νέα άσφαλτο. Φυσικά τώρα οι δρόμοι ξανασκάβονται.

Δικαίως οι δημότες αναρωτιούνται:

Πρόκειται για ανοησία ή για εξόφληση… γραμματίων σε μικροεργολάβους;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk