ΛΟΝΔΙΝΟ Μητέρα πέντε παιδιών στη Βρετανία πέθανε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα νερού, τρεις εβδομάδες αφότου ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα δίαιτας. Η Ζακλίν Χένσον, η οποία ζύγιζε 89 κιλά, ήταν ενθουσιασμένη που είχε καταφέρει να χάσει 5,4 κιλά μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας με το πρόγραμμα LighterLife. Η δίαιτα συνιστά την ημερήσια κατανάλωση 530 θερμίδων- το ένα τέταρτο από την προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση θερμίδων για μια γυναίκα- με την παράλληλη πόση τεσσάρων λίτρων νερού για διάστημα 12 εβδομάδων.

Στις 14 Νοεμβρίου η Χένσον ήπιε τέσσερα λίτρα νερό μέσα σε δύο ώρες, γεγονός που της προκάλεσε οίδημα στον εγκέφαλο. Η 40χρονη γυναίκα κατέρρευσε στο μπάνιο του σπιτιού της, όπου την ανακάλυψε η κόρη της. Ο σύζυγός της εξήγησε ότι όσο περισσότερο νερό κατανάλωνε η Χένσον τόσα περισσότερα κιλά έχανε. Η Χένσον έφθασε στο σπίτι της στις 5 το απόγευμα και αμέσως ήπιε δύο μεγάλα μπουκάλια νερό, προτού καθίσει μπροστά από τη τηλεόραση «παρέα» με μια κανάτα νερό.

«Στις 11 το βράδυ σηκώθηκε και δεν αισθανόταν καλά.Είχε πονοκέφαλο και πήγε στη τουαλέτα. Η κόρη μας την ακολούθησε και μετά την άκουσα να φωνάζει: “Μαμά, μαμά!”. Τα μάτια της ήταν κλειστά και δεν ανέπνεε» είπε ο σύζυγός της.