Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία ενώ προχθές το βράδυ στον Πόρο Κεφαλλονιάς μια 38χρονη και η 18χρονη κόρη της έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου έπεσε στη θάλασσα. Ωστόσο από το όχημα κατάφερε να απεγκλωβιστεί έγκαιρα ο 16χρονος γιος της 38χρονης.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος «οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων που αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και περιορισμένες κοπές δέντρων ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί οδηγών που είχαν παγιδευτεί από τα ορμητικά νερά μέσα στα αυτοκίνητά τους». Πιο αναλυτικά, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε 80 κλήσεις από διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως από τις περιοχές του Πειραιά, τους Αγίους Αναργύρους και τον Κορυδαλλό για αντλήσεις υδάτων και 10 κλήσεις για κοπές δέντρων. Ακόμη χθες το πρωί σε πολλούς βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας όπως η λεωφόρος Κηφισού προκλήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς τα οχήματα κινούνταν με μικρές ταχύτητες. Επίσης 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων έγιναν στον Βόλο, 46 στη Σπάρτη, 23 στην Κόρινθο και 60 στην Κατερίνη. Ακόμη στη Σπάρτη οι πυροσβέστες έκαναν τέσσερις απεγκλωβισμούς οδηγών από αυτοκίνητα.

Επιπροσθέτως αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 30χρονου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή στο Κατάκολο της Ηλείας ενώ έκανε σερφ από το μεσημέρι με την ιστιοσανίδα του. Τη στιγμή εκείνη στη περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του ωστόσο ο 30χρονος, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κατάφερε να βγει μόνος του στη στεριά και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.