Μέχρι τα Χριστούγεννα

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τη δολοφονία του Αλέξη

Στους δρόμους μέχρι τα Χριστούγεννα επιθυμούν να μείνουν μαθητές και φοιτητές, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το συντονιστικό των μαθητών αποφασίζει κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα, αποκλεισμούς δρόμων, συλλαλητήρια. Αιχμηρότατο άρθρο του Αρχιεπισκόπου. Συγκεντρώσεις και το Σάββατο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στους δρόμους μέχρι τα Χριστούγεννα επιθυμούν να μείνουν οι μαθητές και οι φοιτητές, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το συντονιστικό των μαθητών συνεδριάζει την Κυριακή για να καθορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα, αποκλεισμούς δρόμων, συλλαλητήρια.

Προς το παρόν οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν:

– To Σάββατο (15:00) πραγματοποιείται συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών στη Βουλή. Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ενώ στις 9 το βράδυ διάφορες νεολαίες θα συγκεντρωθούν στη κεντρική πλατεία στο Γκάζι μπροστά στο σταθμό του Μετρό Κεραμεικού με σκοπό να ενημερώσουν τους νέους. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την πλατεία Ομονοίας μέσω της οδού Πειραιώς. Συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

– Τη Δευτέρα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφ. Αλεξάνδρας και παράλληλα καθιστικές διαμαρτυρίες στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη χώρα.

– Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός κεντρικών δρόμων.

– Την Τετάρτη στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

– Την Πέμπτη διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο

Συστάσεις από το ΕΣΡ

Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς «να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων που σχετίζονται με τον τραγικό θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Συγκεκριμένα ζητά:

* να αποφεύγεται η προβολή σκηνών ακραίας βίας και επεισοδίων με τρόπο που μπορεί να ερμηνευθεί ως ενθάρρυνση για επίδειξη ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

* να αποφεύγεται η υποκατάσταση των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών

* να αποφεύγεται η δημοσιοποίηση εγγράφων και άλλων στοιχείων, που αποτελούν αντικείμενο ποινικής προδικασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk