* ΣΜΕΧΑ: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έγινε ανασύνθεση του προεδρείου του συνδέσμου. Ειδικότερα, μετά την παραίτηση του κ. Κ.Πεντεδέκα από τη θέση του γενικού γραμματέα, νέος γενικός γραμματέας εξελέγη ο κ. Αλ.Σίνος . Ο κ. Πεντεδέκας παραμένει μέλος του ΔΣ του ΣΜΕΧΑ. Η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΣΜΕΧΑ έχει ως εξής: πρόεδρος Αλ.Μωραϊτάκης , αντιπρόεδρος Αλ.Πουλαρίκας , γενικός γραμματέας Αλ. Σίνος, ταμίας Π.Χριστόπουλος και μέλη Κ. Πεντεδέκας, Δ.Σαντιξής και Σταματίνα Σαρρή. * ΟΠΑΠ: Η Capital Ιncome Βuilder προέβη στις 12.12.2008 στην αγορά μετοχών του οργανισμού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα να ανέλθει σε 16.062.040 μετοχές, ήτοι ποσοστό 5,0351% επί του συνόλου. Ο αριθμός των μετοχών (άμεση συμμετοχή) πριν από τη συναλλαγή ήταν 15.728.995, ήτοι ποσοστό 4,9307% επί του συνόλου των μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου.

* Μπήτρος: Στη συγχώνευση εταιρειών της προβαίνει η εισηγμένη. Αναλυτικότερα, οι θυγατρικές εταιρείες Μπήτρος Οπλισμός Σκυροδέματος ΑΒΕΤΕ (με άμεση συμμετοχή κατά ποσοστό 54,54% και έμμεση συμμετοχή μέσω τις κατά ποσοστό 100% θυγατρικής της Μπήτρος Μεταλλουργική ΑΕΒΕ κατά ποσοστό 34,02%, ήτοι συνολική συμμετοχή 88,56%) και Θώραξ Αντισεισμική ΑΕ (100% θυγατρική) αποφάσισαν με σχετικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη συγχώνευση διά απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη, με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31η Δεκεμβρίου 2008. Οι διαδικασίες της συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθούν περί το τρίτο τρίμηνο του 2009. Η συγχώνευση των παραπάνω θυγατρικών εταιρειών δεν θα έχει καμία επίπτωση στην περιουσιακή διάθρωση και στα αποτελέσματα της εταιρείας.

* Μarfin Εgnatia Βank: Μπαζάρ σε συνεργασία με το Μarfin Foundation διοργανώνει η τράπεζα την Κυριακή 14/12 στο Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αγάπης για το Παιδί 2008. Το φιλανθρωπικό μπαζάρ διοργανώνεται από το προσωπικό της τράπεζας και των εταιρειών του ομίλου ΜΙG. Ολοι οι εργαζόμενοι μπαίνουν πίσω από πάγκους και πουλούν προσωπικά τους αντικείμενα όπως βιβλία, ρούχα, αξεσουάρ, αλλά και προσωπικές τους δημιουργίες, όπως έργα τέχνης, φωτογραφίες, κατασκευές, φαγητά και γλυκά.

* ΚΕΜ: Συνεχίζει την καμπάνια της η εταιρεία, η οποία διοργανώνει εκθέσεις και έχει παρουσία στον χώρο του franchising, για τη δημιουργία συνεργασιών με συνδέσμους franchise σε όλο τον κόσμο, με δεύτερο σταθμό μετά την Τουρκία τη Γαλλία. Ετσι, η ΚΕΜ διοργάνωσε ημερίδα στο Παρίσι με θέμα «Η συμβολή της ΚΕΜ στην ανάπτυξη του διεθνούς franchising» σε συνεργασία με τη Μission Εconomique d΄Αthenes, την Credit Αgricole και την Εμπορική Τράπεζα.