Δεύτερο «ύποπτο» ματς αναμένεται να ερευνηθεί από τις ισπανικές δικαστικές αρχές. Οπως ανακοίνωσε η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων που αμφισβητούσαν την αξιοπιστία της αναμέτρησης Αθλέτικ Μπιλμπάο- Λεβάντε (2-0) για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβισιόν της περιόδου 2006-07 από το οποίο εξασφάλισε τη σωτηρία της η βασκική ομάδα (υποβιβάστηκε η Θέλτα), ζητήθηκε από τις αρχές να διερευνήσουν αν τυχόν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Την περασμένη εβδομάδα το τηλεοπτικό δίκτυο Ρopular ΤV έπαιξε ηχογραφημένο ντοκουμέντο από την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Λεβάντε κ. Χούλιο Ρομέρο και του αμυντικού της ομάδας Ινάκι Ντεσκάργκα που αφορούσε την πληρωμή αρκετών ποδοσφαιριστών, από τους οποίους είχε ζητηθεί να έχουν μειωμένη απόδοση στο συγκεκριμένο ματς.

Οπως είναι γνωστό πριν από μερικές ημέρες η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε ζητήσει από τις αρχές να ερευνήσουν και το ματς ΜάλαγαΤενερίφη της τελευταίας αγωνιστικής του περυσινού πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας, στο οποίο εξασφάλισε την άνοδό της στην Πριμέρα Ντιβισιόν η Μάλαγα αντί της Ρεάλ Σοσιεδάδ.