Με νέα συλλαλητήρια το μεσημέρι στην Ομόνοια και τα Προπύλαια και το απόγευμα στις 18:00, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία του 16χρονου μαθητήΑλέξηΓρηγορόπουλου από τα πυρά του ειδικού φρουρού.
Εν τω μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι καταλήψεις σχολείων, ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12:00 και την ίδια ώρα οι φοιτητές της Πανσπουδαστικής θα βρίσκονται στα Προπύλαια. Οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει ένα ακόμη συλλαλητήριο στις 18:00.

Νωρίτερα, στις 10:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βίας διοργανώνουν στα Προπύλαια οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο πρύτανης Χρ.Κίττας ζήτησε εκ νέου την περιφρούρηση του πανεπιστημιακού χώρου από τυχόν επεισόδια, ενώ σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο να σκύψει άμεσα η πολιτεία στα προβλήματα της νεολαίας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι συνελεύσεις στα σχολεία, για το ενδεχόμενο κατάληψης. Ήδη, περισσότερα από 400 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΟΛΜΕ.

Συνελεύσεις πραγματοποιούνται και σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε ορισμένα αμφιθέατρα ξέσπασε έντονη κόντρα μεταξύ φοιτητών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και συμφοιτητών τους των υπολοίπων παρατάξεων.

Η Πανσπουδαστική επιχείρησε να κλείσει αρκετά Ιδρύματα, επικαλούμενη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μην επιτρέποντας έτσι, όμως, την πραγματοποίηση των συνελεύσεων των φοιτητών, που πιθανώς θα αποφάσιζαν την κατάληψη των σχολών αυτών.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

– Τη Δευτέρα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφ. Αλεξάνδρας και παράλληλα καθιστικές διαμαρτυρίες στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη χώρα.

– Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός κεντρικών δρόμων.

– Την Τετάρτη στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

– Την Πέμπτη διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο