Για το φόβο επεισοδίων

«Κίτρινος συναγερμός» στις στρατιωτικές μονάδες, για το φόβο επεισοδίων

Σε «κίτρινο συναγερμό», με την ενεργοποίηση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και φρούρησης που αυτός προβλέπει, βρίσκονται οι στρατιωτικές μονάδες και των τριών Κλάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα, για το φόβο επεισοδίων κατά τις μαθητικές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.

Σε «κίτρινο συναγερμό», με την ενεργοποίηση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και φρούρησης που αυτός προβλέπει, βρίσκονται οι στρατιωτικές μονάδες και των τριών Κλάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα, για το φόβο επεισοδίων λόγω των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα μέτρα, που ενεργοποιήθηκαν με δύο διαδοχικές γραπτές διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση των οπλιτών-μελών των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης (ΟΜΑΕ) εντός των στρατοπέδων και την παραχώρηση μεγαλύτερου αριθμού γεμιστήρων στους εν λόγω οπλίτες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις διοικητές ή υπεύθυνοι ασφαλείας φορτίζουν το κλίμα, αναφέροντας ότι αφού «αφού επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα, μπορεί να επιτεθούν και σε εμάς».

Ενδεικτική η καταγγελία στο Δίκτυο Φαντάρων ότι προχθές Τετάρτη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυπλίου οι στρατιώτες διατάχθηκαν να βρίσκονται παρατεταγμένοι για να προστατεύσουν την πύλη του στρατοπέδου, ενώ μπροστά τους διερχόταν η ειρηνική πορεία των εργαζομένων, στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στρατιωτικές πηγές διευκρινίζουν, πάντως, ότι δεν πρόκειται για μέτρα ετοιμότητας, αλλά για αυτονόητη -όπως λένε- ένταση των μέτρων ασφαλείας περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων και των πυλών, που άρχισαν να ισχύουν από την Κυριακή και κλιμακώθηκαν την Τρίτη, με ενεργοποίηση μέρους του «κίτρινου συναγερμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες στις φρουρές να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, να μην απαντούν αν κάποιος τους μιλήσει και να ειδοποιούν τους προϊσταμένους τους και την ΕΛ.ΑΣ. αν δουν κάποια ύποπτη κίνηση έξω από το στρατόπεδο, να ενισχυθούν τα περίπολα, να αυξηθούν οι έφοδοι όλο το 24ωρο και να απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων έξω από τις μονάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk